Advert
Advert

3 Renk 3 Dokunuş resim sergisi Başkentli sanatseverlerle buluştu

Şanlıurfa, Adıyaman ve Eskişehir'de görev yapan üç sanat eğitimcisinin sosyal medya üzerinden tanışmaları daha sonra çalışmalarının renk, konu, üslup açısından birbirine uyumlu olduklarını fark etmeleri sonrasında ortak bir sergi ile bir araya gelme kararı aldıkları belirtildi.

3 Renk 3 Dokunuş resim sergisi Başkentli sanatseverlerle buluştu
3 Renk 3 Dokunuş resim sergisi Başkentli sanatseverlerle buluştu Admin
Advert

Serginin açılışı, tarihi Ankara Kalesi'nde bulunan Hera antik kafede Şanlıurfa platformu başkanı Habip Çadırcı, gazeteciler, sanatçılar ve sanatseverlerin katılımıyla yapıldı. Serginin küratörlüğünü yapan, Şanlıurfa Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmeni Mehmet Yücel, Adıyaman ve Eskişehir'de görev yapan meslektaşları Ümit Parsıl ve Zafer Dilekçi ile ortak sergiye imza attıklarını belirtti.

Anadolu ve Mezopotamya'nın geçmişten gelen tarihsel ve kültürel renklerini ve izlerini tuvale yansıttıklarını dile getiren Yücel, üç öğretmeni bir araya getiren ana unsurun, zengin bir kültürel geçmişi bulunan kadim Anadolu ve Mezopotamya topraklarının kültürünü unutturmamak olduğunu kaydetti.

Eserlerinde efsaneler, inançlar, semboller ve dinsel motifleri sanatla buluşturduklarını söyleyen Yücel, her sanatçının eserlerinde özgün bir tarz benimsediğini belirtti.

Yücel, 75 eserin yer aldığı serginin 12 Ekim'e kadar Başkentli sanatseverlerce ziyaret edilebileceği bilgisini paylaştı.

urfa çağdaş şanlıurfa resim sergisi mehmet yücel sanatsever uslup açısı özgün tarz
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı