Advert
Advert

Ak Parti, Urfa’nın Ömer’ini arıyor

AK Parti’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre kararını erkene alma sebebi teşkilatlarda yapacağı değişiklerle 2023 kadrosunu oluşturmak. Yapılan çalışmalar neticesinde Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında değişime gidileceği ve bu kapsamda birçok isimle temasa geçildiği öğrenildi.

Ak Parti, Urfa’nın Ömer’ini arıyor
Ak Parti, Urfa’nın Ömer’ini arıyor Admin
Advert

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2021 Ağustos ayında yapılması gereken kongre sürecini, son yapılan AK Parti il başkanları toplantısında sürpriz bir çıkış yaparak, büyük kongre sürecini sonbaharda başlatacaklarını açıklamıştı. Erdoğan’ın bu çıkışının ardından Ak Parti’de köklü bir değişime gidip 2023 hedefine ulaştıracağı kadroları oluşturacağı ve bu konuda ciddi çalışmalar yaptığı öğrenildi.

Urfa’da da değişim olacak

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlarda göreve getirilecek isimler için parti yönetimine talimat verdi. Erdoğan “Öyle isimler bulun ki, o ilin Ömer’i olsun. Sözüne güvenilen isimler olsun. Şaibesi olmasın” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bu ifadelerinin ardından hummalı bir çalışma yapan Ak Parti yöneticileri, Şanlıurfa İl Başkanlığı için çalışmalara başladı. Ak Parti yapılan çalışmaların sonucunda Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız’ın yapılacak olan kongrede değişeceği belirtildi.

İl Başkanlığı için birçok kişiyle görüşüldü

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı için yürütülen çalışmaların sonucunda Şanlıurfa’da değişime gidilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Mevcut İl Başkanı Bahattin Yıldız’dan birçok kesimin meclis üyesi belirleme sürecinden dolayı rahatsız olduğu, il başkanlığı için görev süresi boyunda etkisiz kaldığının gözlemlenmesi gibi konulardan dolayı Yıldız’ın yerine arayışlara gidildi. Ak Parti Genel Merkezi tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Şanlıurfa’da il başkanlığı için şimdiye kadar ismi kamuoyunda lekelenmemiş, halk tarafından sevilen ve sayılan birkaç kişi ile görüşmeler yapıldı. Yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiği ve Urfa’nın Ömer’i olarak lanse edilecek olan kişinin kısa sürede açıklanması bekleniyor.

Eski siyasetçilerden görüş alındı

2023 hedefi için kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını yürüten Ak Parti’nin Şanlıurfa için birçok eski belediye başkanı ve siyasetçi ile görüştüğü ve Şanlıurfa hakkında görüş aldığı ve bu görüşler doğrultusunda Şanlıurfa’da köklü değişime gitmesi bekleniyor. Şanlıurfa için görüşü alınan siyasetçilerin ortak görüşü: 2023 hedefine ulaşmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi her ilin Ömer’inin bulunması gerekiyor. Şanlıurfa özelinde mutlaka köklü bir değişiklik şart olduğu ve bu değişime gidileceği yönünde oldu.

Millete tepeden bakanlar ve milletin ulaşamadıkları ile yollar ayrılacak

AK Parti kaynakları, teşkilattan-parti yönetimine kadar olan tüm kademelerdeki büyük değişimin kongrelerle gerçekleşeceği dile getiriyor. Büyük kongrenin önümüzdeki yıl Mayıs veya Haziran ayında yapılabileceği ifade edilirken, özellikle teşkilatlarda köklü değişiklikler yapılacağı ve AK Parti'yi 2023 seçimlerine taşıyacak kadroların getirileceği belirtiliyor. AK Parti yönetimi, 24 Haziran 2018 milletvekilli seçimlerinden bu yana, teşkilatların performansı ile ilgili değerlendirme raporu tutuyor. Bu raporlara dayanarak da özellikle vatandaşla ilişkisini kesen, Başkan'ın tarifi ile 'Millete tepeden bakanlarla ve Milletin ulaşamadıkları' ile yollar ayrılacak.( Kaynak: Damga Gazetesi)

urfa çağdaş şanlıurfa ak parti il başkanlığı siyaset
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı