Advert
Advert

ŞUTSO'dan çevre günü etkinliği

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, Dünya Çevre Günü'nde çocukların çevre bilincinin gelişmesini sağlamak amacıyla Cumhuriyet Ormanı’nda 5. ve 7. Sınıf öğrencilerinin katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi.

ŞUTSO'dan  çevre günü etkinliği
ŞUTSO'dan  çevre günü etkinliği Admin
Advert

Urfa Çağdaş / ŞUTSO AB Merkezi Koordinatörleri Evrim Uygun ve Erol Yüncü'nün organizesiyle gerçekleştirilen etkinliğe Hacı Abdullah Özdemir ve Ali Baba İlköğretim Okulu idarecileri, öğretmenleri ve 10’ u Suriyeli toplam 50 öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını Hacı Abdullah Özdemir İlk Öğretim Okulu Müdürü Ahmet Gökalp yaptı. Gökalp çevre ve temizliğin önemini vurguladığı konuşmasında çevre kirliliğinin olmadığı, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünyaya ulaşmanın çocukların çevre konusunda daha bilinçli olmasıyla mümkün olacağını ifade etti. Etkinlikte çevre bilincinin sağlanması için çocuklara örneklendirmeler yapıldı, çöpler toplanarak çöp kutularına atıldı. Palyaço ve Pamuk Prenses gösterileriyle renkli anların yaşandığı etkinlikte öğrenciler gönüllerince eğlendi. Öğrencilere çevre bilinci oluşturan oyun kutuları, rüzgar gülleri, hikaye kitapları, kalemlik gibi hediyeler dağıtılmasının ardından etkinlik sona erdi.

Etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Evrim Uygun "Bu etkinliği  'Dünya Çevre Günü' vesilesiyle gerçekleştirdik. Amacımız çocuklarımızda çevre bilinci uyandırmak, çevremizi temiz tutmanın ve yenilenebilir enerji kullanımının önemine dikkat çekmektir" dedi.


Urfa Çağdaş ŞUTSO şanlıurfa çevre günü etkinliği çocuklar program AB Bilgi Merkezi cumhuriyet ormanı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı