Advert
Advert

İşsizlik büyük sorun

GAP’ın başkenti, tarım ve kültür şehri Şanlıurfa’da işsizlik aldı başını gidiyor. İş bulamayan vatandaşlar kara kara düşünüyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar pahalılıktan dert yandılar.

İşsizlik büyük sorun
İşsizlik büyük sorun Admin
Advert

Fatma Keber/

Sokaklarda işsizlikle ilgili yaptığımız röportajda vatandaşlar işsizlik ve Suriyelilerden dert yandı. Vatandaşlar kentte işsizliğin büyük sıkıntı olduğunu bunun yanı sıra her şeyin pahalı olduğunu söylediler.

Vatandaşlar, “Şanlıurfa’da işsizlik çok büyük sıkıntı. Her şey pahalı, kiracılara Allah yardım etsin kiralarını bile ödeyemiyorlar. Çiftçimizde, esnafta perişan oldu. Her şeye zam üstüne zam geldi. İşsizlikte en büyük sorun Suriyeliler oldu. Onlar ucuz çalışıyor, ev geçindiriyorlar ancak bizler bu parayla ev geçindiremeyiz. Bizlerin giderimiz çok ama Suriyelilerin giderleri yok onun için onlar daha rahat. Onlar burada maaşta alıyor, vatandaşlarda Suriyelileri yanlarında çalıştırıyor. Kendi ülkesinin vatandaşını yanında çalıştırmıyor. O yüzden bizim vatandaşların çoğu boşta geziyor. Bakın artık gençler işsizlik yüzünden evlenemiyor geçim derdinden dolayı. Enflasyon büyük oranda arttı. Geçen yıl biberin kilosunu 1.50 liraya alıyorduk ama bu yıl 3.50 lira, domates ve diğer sebzeler çok pahalı. Elektrik ve su faturaları 2 katına katlandı. Buradaki Suriyeliler buradan giderse her şey güzel olur. Suriyelilere her konuda göz yumuluyor, ama bizlere göz yumulmuyor. Suriyeliler buradan giderse her şey düzelir.” Diye sitemlerini dile getirdiler.

urfa çağdaş şanlıurfa vatandaş işsizlik ekonomi suriyeli ucuz işçi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı