Advert
Advert

Önce sen sözünü tut Giray KÜÇÜK

Şanlıurfaspor eski yöneticilerinden Mehmet Giray Küçük’ün kendi sosyal medya hesabı üzerinden yazılı ve görsel medya kuruluşları ile ilgili yaptığı açıklaması ile ilgili Damga Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ağaslan yazılı bir açıklamada bulundu.

Önce sen sözünü tut Giray KÜÇÜK
Önce sen sözünü tut Giray KÜÇÜK Admin
Advert

Şanlıurfaspor eski yöneticilerinden Mehmet Giray Küçük’ün kendi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu, “Urfa’da benimle röportaj yapıp kelimesi kelimesine yayınlayabilecek yazılı yâda görsel basına çıkaracak yâda canlı yayın yapabilecek cesaretli yandaş olmayan bağımsız bir basın yayın organı var mı?” paylaşımının ardından yazılı ve görsel medya mensupları tanımadıkları belli olan şahısların basın mensupları hakkında argo kelimeler kullanarak eleştirmeleri üzerine Damga Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Anadolu Spor Yazarları Derneği Başkanı Mehmet Ağaslan, Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Ağaslan, “Kimse basını kendi emelleri doğrultusunda yorumlayamaz”

Ağaslan şöyle konuştu:

"Türkiye’de ulusal basın olduğu kadar, yerel basının da önemlidir. Çok sesli ve özgür bir basın, demokratik sistemin korunması ve güçlendirilmesinde önemli bir unsurdur. Gazetecinin görevi; mesleki sorumluluk bilinci içerisinde halka doğruları aktarmak, halkın görüşlerini ve isteklerini kurumlara ileterek halkın sesini duyurmak ve kurumlar ile halk arasında iletişimi sağlamaktır. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda çok büyük görevler başaran Anadolu Basını, ülkenin bekası ve milli değerler söz konusu olduğunda da gerekeni yapar. Kimse kendi emelleri doğrultusunda basını yorumlayamaz.

“Her medya kuruluşunun yayın politikası vardır”

Şanlıurfa’da yayın yapan 4 TV ve 8 yerel gazetenin kendine göre bir yayın politikası vardır. Bu politikaları yandaşlıkla yâda taraflı olmakla suçlamak çok etik bir davranış değildir. Söz konusu olan ve sosyal medyada polemik konusu olan Şanlıurfaspor eski yöneticisinin sosyal medya üzerinden açmış olduğu tartışmada üzülerek öğrendim ki Şanlıurfa halkı kendi medyasını tanımıyor, ve tanımadığı halde malum şahsın lafını dikkate alarak argo kelimeler kullanarak kurumsal olan yazılı ve görsel medyayı karalamaya çalışıyorlar.

“3 Haziran’dan tarihinden bu yana sözünü tutmadı”

Şanlıurfaspor eski yöneticilerinden Mehmet Giray Küçük, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, görsel ve yazılı medyanın tarafsızlığına gölge düşürmek ve kamuoyunda gündem yapmak için yapılan bir açıklamadır. Açıklamayı yapan Sayın Küçük, 3 Haziran 2019 tarihinde bana mesaj atarak, “ Seninle ileri de Urfaspor ile ilgili detaylı konuşacağım, yazarsan eğer çok ses getirecek, faydalı olacak ve net konuşacağım. Urfaspor’un ….. kimler geçti konuşacağım. Sen sus ben sus olmuyor” ifadelerini kullandı. Bende kendisine “Olur, ne zaman isterseniz başkanım” şeklinde cevap yazdım.  Aradan yaklaşık olarak 100 gün geçmesine rağmen ve bu mesajlaşmanın ardından defalarca yüz yüze görüşmemize rağmen kendisinden bir ses seda çıkmadı. 100 gündür konuşmasını beklediğim ve sözünde durmayan Giray Küçük’ün sözleri benim nazarımda bundan böyle yok hükmündedir.” Meşhur Bir atasözümüz vardır. “Önce iğneyi kendine batır, sonra çuvaldızı ele”

 

urfa çağdaş şanlıurfa urfaspor giray küçük
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı