Advert
Advert

Yalınkılıç, normal doğumu öneriyoruz

26 yaşındaki genç kadın,7'nci kez sezaryen ile doğum yaptı Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Yaşar Yalınkılıç, normal doğumun önemine dikkat çekti

Yalınkılıç, normal doğumu öneriyoruz
Yalınkılıç, normal doğumu öneriyoruz Admin
Advert

Aziz Budak- Fatma Keber- Urfa Çağdaş/

 26 yaşında7'nci kez sezaryen ile doğum yapan genç kadının operasyonunu gerçekleştiren Op. Dr. Yaşar Yalınkılıç, "Normal doğumla gebeliğin sonlandırılması bizim birinci tercihimiz" dedi.

7 çocuk sahibi 26 yaşındaki Güneş B.  tüm çocuklarını sezaryen ile kucağına aldı.

Konuyla ilgili konuşan Meydan Hastanesi’nde Op. Dr. Yaşar Yalınkılıç,  gerçekleştirdiği operasyonun anne sağlığı açısından riskli olduğunu ifade ederek, "Hastamız bir bize ulaştığında. Hastamızı gördük muayene ettik.  7. sezaryen olduğu için bir takım alt yapıların hazırlanması gerekiyordu. Hastanemiz o açıdan her türlü imkâna sahip olduğu için hastamızı kabul ettik" dedi.

"Normal doğumla gebeliğin sonlandırılması bizim birinci tercihimiz"

Opr. Dr. Yalınkılıç, Yükselen, sezaryen yerine annelerin normal doğumu seçmeleri gerektiğini kaydederek, "Bütün anne adaylarına normal doğumu öneririz. Sezaryen neden olur bir takım sebepler vardır anneye bağlı sebepler vardır. Bunlardan bir ya da birkaç tanesinin olması sezaryeni zorunlu kılabilir. Bir kadının anatomik yapısı normal doğuma uyarlanmıştır. Normal doğumla gebeliğin sonlandırılması bizim birinci tercihimiz. Olmazsa olmaz her türlü normal doğum diyoruz ilk önce. Tabii ki bir takım zorluklar olursa anneye bağlı sorunlar olursa sezaryen olabilir. Her zaman için bütün annelere tavsiyemiz normal doğum. Normal doğum ile ilgili korkutucu söylemleri hiç dikkate almayın en doğru bilgi en doğru yaklaşım hekiminizin size vereceği yaklaşımdır. Bir kadın doğum hekimi desteği ile normal doğum korkularınızın hepsini atlatabilirsiniz" diye konuştu.

Dünya’da 12 sezaryen doğumun olduğunu kaydeden Yalçınkılıç, sezaryen sayısınnın arttıkça sağlık sorunun da arttığını belirtti.

Yalçınkılıç, Vatandaşlara normal doğumu öneriyoruz, biz zorunlu olmadıkça sezaryen yapmıyoruz. Daha önce sezaryenle doğum yapan hastalara tam teşekküllü doğum yapmalarını öneriyoruz. Diye sözlerini tamamladı.

urfa çağdaş şanlıurfa meydan hastanesi sezaryen doğum normal doğum sağlık
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı