Advert

Heyecan üstüne heyecan

2015-2016 Akademik Yılı sonunda ilk lisans mezunlarını verdi. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri Ülker Sports Arena’da düzenlenen görkemli törende diplomalarını almanın heyecanını yaşadı.

Heyecan üstüne heyecan
Heyecan üstüne heyecan Admin
Advert

İstanbul Ataşehir Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilen Üsküdar Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından mezun olan 2 bin 500 öğrenci diploma almanın sevincini ve heyecanını yaşadı. 2012 yılında ilk öğrencilerini alan üniversite, lisans mezunlarını da ilk bu yıl vermiş oldu.

Gençlere hayat becerileri kazandırmak istedik

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “son ders ve mezunlara veda” başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasında akademik başarı kadar hayattaki başarının da önemli olduğunu vurgulayan Tarhan, “Bu nedenle öğrencilerimize pozitif psikoloji ve iletişim becerisi dersleri verdik. Gençlere hayat becerileri kazandırmak istedik. Hayattaki olayları uçurtmaya da benzetirler. Aslında uçurtmayı rüzgârın uçurduğunu zannedersiniz. Aslında uçurtmanın rüzgâra karşı aldığı pozisyondur onu uçuran. Üzülüyorsunuz, sıkılıyorsunuz, hayatta zor ve sıkıntılı zamanlardan geçerken bunlara karşı aldığımız pozisyon bizi daha iyiye daha güzele götürüyor” dedi.

Gideceğiniz yeri bilin, hayatta hep plan yapın

Hayatta en önemli şeyin bir amaç olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tarhan, “Mutlaka bir hedefiniz olmalı. Üniversite sıralarında aldığınız proje kültürü dersinde vermeye çalıştığımız gibi kişinin gelecekle ilgili plan yapması, proje üretmesi ve değerlendirme yapması çok önemli. Hayatta nereye gideceğimizi bilmemiz çok önemli. Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız bütün emekler boşa gider. Kendimize hedefler belirlemeli, iyi, güzel ve doğru tercihlerde bulunmak için çalışmalısınız” tavsiyesinde bulundu.

Dereceyle mezun oldular

Törende ön lisans ve lisans programlarından başarıyla mezun olan öğrencilere de plaket ve ödüller verildi. Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy ön lisans birincisi Optisyenlik programı öğrencisi Emine Semiz ve ön lisans ikincisi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri öğrencisi Menekşe Boz’a plaket ve ödülünü verirken; ön lisans üçüncüsü Anestezi programı öğrencisi Uğur Gündüz plaket ve ödülünü Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka’dan aldı.

Lisans birincisi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisi Ayşe Hilal Coşkun’a plaket ve ödülünü Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan verirken; lisans ikincisi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Çağla Erdoğan plaket ve ödülünü Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Furkan Tarhan’dan aldı. Lisans üçüncüsü Psikoloji Bölümü öğrencisi Şeyma Ebru Varıcıer’e ise ödülünü Kurucu Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tarhan verdi.

Öğrenciler mezuniyet kütüğüne de isimlerini çaktı. Tören sonunda flama teslim töreni yapılırken; yeni mezunlar Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Haydar Sur eşliğinde hep birlikte Üsküdar Üniversitesi andını okudu.

Melek benimle evlenir misin?

Törende bir de sürpriz yaşandı. İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencisi Yusuf Uluocak, birlikte mezun olduğu kız arkadaşı Elektronörofizyoloji programı öğrencisi Havva Melek Saat’e binlerce kişinin önünde sahneye çıkarak evlenme teklifinde bulundu. “Melek benimle evlenir misin?” yazılı pankart açan genç, hem kız arkadaşını hem de salondaki davetlileri şaşırttı bir o kadar da heyecanlandırdı. Kız arkadaşının evet yanıtıyla mutlu olan genç sevincini arkadaşlarıyla ve mezuniyete gelen diğer velilerle paylaştı. Gençlere bu sırada da bir arkadaşı seslendirdiği parçayla eşlik ederken Yusuf kız arkadaşının parmağına yüzük taktı. Beklenmedik olay karşısında sahneye çıkan Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan genç çifti kutlayarak onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Düzenlenen törene aileleriyle katılan öğrenciler, mezuniyet sevincini ve coşkusunu bir arada yaşadı. Görkemli tören sonunda mezunlar keplerini coşkuyla hep birlikte fırlattı.

urfa çağdaş ataşehir evlenme teklifi mezuniyet töreni Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan rüzgar öğrencilere plaket
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı