Advert

Aydınlık sağlık sorununu TBMM’ye taşıdı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz AYDINLIK, Şanlıurfa Sağlık Hizmetlerinde yaşanan sıkıntıların peşini bırakmıyor!

Aydınlık sağlık sorununu TBMM’ye taşıdı
Aydınlık sağlık sorununu TBMM’ye taşıdı Admin
Advert

Milletvekili Aziz AYDINLIK, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin uzman doktor ve ünite eksikliğini Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanının yanıtlaması istemiyle soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu. AYDINLIK, yapmış olduğu yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"Vatandaşlarımızın Şanlıurfa'da sağlık hizmetlerini kaliteli ve yeterli alabilmesi için mücadelemiz devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda 170 uzman doktor açığının tarafımızca gündeme taşınmasının ardından yaşanan gelişmeler bizleri mutlu ediyor. Hatırlayacak olursak geçtiğimiz haftalarda 35 uzman doktorumuz göreve başlamıştı. Bu nedenle Sayın Bakanın ve İl Sağlık Müdürümüzün göstermiş olduğu ilgi bizleri memnun ediyor; ancak sorunlar ve eksiklikler bitmiş değil. Her bir sorunun, eksikliğin tespiti ve çözümü için yorulmadan mücadelemiz devam edecek.

Bakınız şimdi de Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eksiklikler için Sağlık Bakanımıza soru önergemizi gönderdik.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde maalesef ki Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Pediatrik Gastro Entrolog, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi, Tıbbi Patoloji, Nükleer Tıp, Deri ve Zührevi Hastalıkları alanında uzman doktor eksikliği var. Bununla birlikte Girişimsel Radyoloji Ünitesi, Radyoterapi Ünitesi eksiliği, Radyasyon Onkoloğu eksikliği, genel olarak hemşire sayısında yaşanan eksiklikler var.

Bu problemlerinde ortadan kaldırılması, vatandaşlarımızın doktor eksikliği nedeniyle Gaziantep, Malatya, vb. çevre illere gitmek zorunda kalmasının önüne geçmek amacıyla bu konununda yakından takipçisi olacağız. Çünkü Şanlıurfalıyız, Şanlıurfa Milletvekiliyiz, Şanlıurfa'ya karşı sorumluluklarımız var. Bu sorunlarında üstesinden geleceğiz."

urfa çağdaş şanlıurfa milletvekili aziz aydınlık sağlık sorun üniversite doktor eksiklik
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı