Advert

Nemrud'un tahtı turizme kazandırılacak

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tarihte hikayelere, şarkılara ve türkülere konu olmuş Nemrud'un Tahtında incelemelerde bulunarak, alanın turizme kazandırılması için çalışma başlatmak için bölgeye giden ilk siyasetçi oldu.

Nemrud'un tahtı turizme kazandırılacak
Nemrud'un tahtı turizme kazandırılacak Admin
Advert

 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Nemrud'un Tahtı olarak bilinen alanın turizme kazandırılması için çalışma başlatan ve bölgeye gidip teknik ekiple birlikte inceleme yapan ilk siyasetçi oldu. II. Yüzyıldan bu yana ayakta kalmayı başaran ve Kültür Bakanlığı kayıtlarında 'Deyr Yakup Manastırı' olarak ta bilinen Nemrud'un Tahtı turizme kazandırılıyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, beraberinde Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan, Meclis Üyeleri Ahmet Çoban, Mahir Öge, Ahmet Saçaklı ve teknik ekiple birlikte, Nemrud'un Tahtı' nın turizme kazandırılması için incelemelerde bulundu. Şanlıurfa Kalesinin güneyindeki dağların arasında yükselen ve kent merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan alanı gezen Başkan Kuş, bölgeyi turizme kazandırmak istediklerini söyledi.

Alanda yaptığı incelemelerle ilgili yazılı açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş," ilçemizde tescilli birçok tarihi yapı bulunuyor. Gelecek nesillere aktarılacak önemli bir husus olduğunun bilincindeyiz. Bize düşen; bu tarihi yapıların korunması ve turizme kazandırılmasıdır.   İnşallah bu alanla ilgili çalışma da başlatıp insanlarımızın ziyaretine açmak istiyoruz. " Dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa eyyübiye nemrudun tahtı turizm başkan mehmet kuş tescilli yapı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı