Advert

Göbeklitepe ve Şanlıurfa'ya Hayran Kalıyorlar

2019 Göbeklitepe Yılı tanıtım faaliyetleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şanlıurfa Valiliği’nin destekleriyle Türkiye’ye davet edilen seyahat acentaları temsilcileri, gazeteciler, blog yazarları ile program yapımcıları, gruplar halinde ziyaret ettikleri Göbeklitepe ve Şanlıurfa’ya hayran kalarak kentten ayrılıyor.

Göbeklitepe ve Şanlıurfa'ya Hayran Kalıyorlar
Göbeklitepe ve Şanlıurfa'ya Hayran Kalıyorlar Admin
Advert

17-23 Haziran 2019 tarihleri arasında devam edecek gezi programı çerçevesinde Türkiye’ye gelen gruplardan Malezya, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Hindistan’dan seyahat acentaları, gazeteciler ve blog yazarları ile program yapımcılarından oluşan grupların Şanlıurfa-Göbeklitepe gezilerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. mihmandarlık yaptı.

Göbeklitepe ve şehir gezilerinde misafirlere bilgiler aktaran İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, katılımcıların Şanlıurfa tarihine ve Göbeklitepe’nin gizemli sırlarına hayran kaldıklarını belirterek, “Göbeklitepe Yılı tanıtım çalışmaları ile Şanlıurfa’ya müthiş bir ziyaretçi akını oluyor. Aynı zamanda farklı ülkelerden Türkiye’ye ve özellikle Şanlıurfa Göbeklitepe’ye gelmek isteyen gruplar, buralar hakkında önceden bilgi almak istiyorlar. Fam Trip (Familiarisation Trip)  dediğimiz tanıtım çalışmalarımızla turizm işverenleri, yöneticileri, tur operatörleri, gezi personelleri, gazeteciler ve blog yazarlarının sunulan hizmetlere aşina olmasını amaçlıyoruz. Geziler kapsamında şehrimizin zengin kültürel ve turistik değerleri ile Göbeklitepe’yi anlatıyor, burayı ziyaret edecek olanlara bir ön bilgi oluşması için altyapı hazırlıyoruz. Fam Trip ve Gastroway gruplarının şehrimizi ziyareti ile onlarca ülkede Göbeklitepe ve Şanlıurfa hakkında önemli bir bilgi altyapısı oluşacağına inanıyoruz. Bu gibi çalışmalar ile Göbeklitepe’yi dünyada duymayan kalmayacak” dedi.

Göbeklitepe’nin yurtdışında bilinirliğini artırmak amacıyla dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye’ye davet edilen gruplar, İstanbul’dan başlayarak Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman ve Diyarbakır illerini ziyaret ediyorlar. Tüm masrafları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanan ve sayıları 5 ile 9 arasında değişen grupların Şanlıurfa gezilerini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. koordine ediyor.

urfa çağdaş şanlıurfa göbeklitepe turizm seyahat acentaları şehir gezisi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı