Advert
Advert

Takoran kanyonuna spor etkinliği düzenledi.

"Şanlıurfa Turk Riders Chopper Club" motorsiklet grubunun Takoran 27-28 Nisan Bahar sürüşü ve kampı etkinliğine Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği, Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Urfadosk ile Şanlıurfa İlgi Okulları Dağcılık ve Doğa Yürüyüşü Kulübü katıldı.

Takoran kanyonuna spor etkinliği düzenledi.
Takoran kanyonuna spor etkinliği düzenledi. Admin
Advert

27 Nisandaki ilk etkinlik günübirlik kamp olarak Siverek ilçesi Ergen mahallesine bağlı  mezrada gerçekleştirildi..Motorsiklet grubu ve dağcılardan oluşan  yirmibeş kişilik grup mezrada kamp kurdu.Bu mezrada bir gün konaklayıp kamp ateşi yakan grup 28 Nisanda Ergen'den Bakiköy'e geçerek doğa yürüyüşü ve yürüyüşüne ve Takoran kanyonu tekne gezisine katıldı.

Etkinliğin ikinci günü Şanlıurfa’dan Takoran - Bakiköyüne gelen Şanlıurfa Vakfı yönetici ve üyeleri  ile Urfadosk spor Kulübüne bağlı doğaseverler toplamda elli kişiyle rehberliğini Urfadosk spor kulübünün yaptığı doğa yürüyüşüne ve tekne gezisine katılarak hafta sonunu eğlenceli bir şekilde geçirdiler. Urfadosk spor kulübünden yapılan açıklamaya göre teknelerin bulunduğu iskeleye yakın yeşillik alanda toplanan grup gezmeye başlamadan önce ısınma hareketleri yaparak ardından üç şelalenin bulunduğu kayalık araziye doğru yürümeye başladı. Hafta sonu Şanlıurfa'dan ve yakın yerleşim yerlerinden gelen insanların bölgeyi hareketlendirdi. Özellikle genç gruplar gezi yaparken birkaç aile de şelalenin yakınında piknik yapıyordu. Üç şelaleyi gezildikten sonra Şanlıurfa vakfından gelenler ayrılarak tekne turu yapmak için teknelerin olduğu yöne gittiler. Yürüyüş grubu ise kayalıkları takip ederek yüksek bir kayalık alanda mola vererek kumanyalarını yediler. Vadinin en yüksek noktalarından fotoğraflar çekildi. Fırat nehrine yakın yamaçtan dönülerek köye yakın teknelerin bulunduğu iskeleye doğru yürüyüşe geçildi. Saat 16.00 da tekne turu için iskeleye ulaşan grup tekne turuna başladı. Yaklaşık 45' sonra tekneyle başlangıç noktasına ulaşıldı. Saat 17.00 da yola çıkan grup 18.45 de Şanlıurfa merkezine ulaştı. Şanlıurfa’da ilk kez sivil toplum kuruluşlarının beraber katıldığı Takoran –Bakiköyü günübirlik kamp,yürüyüş ve gezi etkinliği ses getirdi.

urfa çağdaş şanlıurfa siverek takoran vadisi spor etkinlik kamp dağcılık
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı