Advert
Advert

SANATDER Kongresini yaptı

Kısa adı SANATDER olan Uluslararası Güzel Sanatlar ve Sanatçıları Derneği Şanlıurfa merkez şubesinde 1. Olağan kongresini yaptı. Yapılan kongrede ressam Mustafa Dörtbudak başkan seçildi.

SANATDER Kongresini yaptı
SANATDER Kongresini yaptı Admin
Advert

Aziz Budak- Urfa Çağdaş/

SANATDER üyelerinin ve çeşitli sivil toplum kuruluş kadıköy escort temsilcilerinin katıldığı Genel kurula tek listeyle gidilen kongrede dernek yönetim kurulunda ünlü sanatçı ve ressamların bulunduğu dikkat çekti.

Kongrede bir konuşma yapan başkan Mustafa Dörtbudak şunları söyledi. “Toplumun çıkarına çalışmayan toplumun çıkarından çalmış demektir. Dernek tüzüğümüze Resim sanatının yanı sıra Hüsn-ü Hat, Kaligrafi, Ebru, Tezhib, Fotoğrafçılık, Çinicilik, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı ve güzel sanatların diğer dallarını da ekledik. Memleketimize, idarecilerimize ve Siyasilerimize yön vereceğiz. Projeler sunacağız. Ama siyaset yapmayacağız. Milli ve manevi değerlerimizden taviz vermeyeceğiz ve tabela derneği olmayacağız. Hayırlı hizmetlerde bulunacağız. Bulunmak için çaba göstereceğiz. Şanlıurfa’mızı uluslararası alanda temsil etmek için Projeler yapacağız. Tüzüğümüzde de bulunan Göbeklitepe yi Dünyaya tanıtma gayretinde olacak, Resim müzesi açılması yönünde çalışmalar başlatacağız. Sanatçılarımıza katkı sağlamak için çalışmalar yapacağız. Resim, Kaligrafi, ebru, hüsn-ü hat, fotoğraf, serigrafi, tezbip ve osmanlı sanatları kursları açacağız. Seminer, Konferans ve Paneller düzenleyeceğiz. Şehrimize güzellikler katacağız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sanata yönlendirecek projeler yapacağız. Sanatçılarımızın layık olduğu yere gelmesi için memleketimiz ve ülkemiz menfaatine çalışmalar yapacağız. Fikir ve görüşlere açık olacağız.”

Başkan Dörtbudak, son olarak, “ilk icraatımız olarak 2019 yılının GÖBEKLITEPE YILI olması münasebetiyle 22 Nisan 2019 Pazartesi günü Harran Üniversitesi işbirliğiyle Osmanbey kampüsünde Şanlıurfalı ressamların eserlerinden oluşan Göbeklitepe 2019 RESİM SERGİSİ ve Ressamlarla söyleşi konulu PANEL yapacağız.” Dedi.

Genel kurul sonrasında üyelere SANATDER üyelik belgesi verildi ve yapılan ikramla toplantı sona erdi.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş sanatder kongre başkan mustafa dörtbudak
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı