Advert

HDP Urfa’da kutlama hazırlıklarına başladı

Yerel seçimlere 4 gün kala, HDP Urfa’nın tüm ilçelerinde kutlama havasında seçim çalışması yürütüyor.

HDP Urfa’da kutlama hazırlıklarına başladı
HDP Urfa’da kutlama hazırlıklarına başladı Admin
Advert

Mehmet Toprak- Urfa Çağdaş/

Urfa'nın Bozova ilçesinde seçimlere 4 gün kala Halkların Demokratik Partisi (HDP) kutlamalara başladı. Kesin kazanacaklarını söyleseler de, HDP'liler ilçede son dakikaya kadar sıkılmadık el, duasını almadık anne bırakmak istemiyor.

Bozova Belediyesi Eşbaşkan Adayları Mahmut Çakmak ve Rabia Aslan'ın mahalle mahalle, ev ev yürüttüğü çalışmalarda renkli görüntüler oluştu. Bozova halkı eşbaşkanlarını davul zurna ve HDP bayrakları ile karşıladı.

Yaylak mahallesi ve ilçe merkezinde açılan 2 seçim bürosunda sabahın erken saatlerinde çalışmalarını başlatan eşbaşkanlar Çakmak ve Aslan'ı coşkulu karşılayan Bozavalılar, 1 Nisan sabahı kesin gözü ile baktıkları belediye seçimi için bayram havası yaşıyor.

Kırsal Sızan mahallesinin dualarla karşıladığı HDP'lilere, yaşlı bir kadın, "Çınar gibi 4 çocuğum var. Hepsi de partili. Ancak birlik olalım. İsterlerse beni cezaevine atsınlar, kendimize sahip çıkalım. Temiz insanların duası ile olacak" diyerek HDP'liler için dua etti.

Yine kırsal bir mahallede seçim çalışması yapan HDP'lileri gören yaşlı bir adam, yakasındaki AK Parti rozetini çıkararak, "HDP rozeti yok mu? İkna oldum oyum HDP'ye" dedi.

Eşbaşkanlar bir yandan seçim çalışmalarını sürdürürken bir yandan da kapı kapı sandık güvenliğini ve oy pusulalarında nasıl oy kullanılması gerektiğini anlattı.

HALFETİ              

Halfeti’de seçim çalışmalarına hız veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) belirlediği sandık görevlileri, okul sorumluları ve müşahitlere eğitim verdi. Halfeti merkezde bulunan seçim irtibat bürosunda gerçekleşen eğitim toplantısına, ilgi çok yoğun olurken bazı görevliler toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Toplam 21 bin 1 kişinin oy kullanacağı ilçede 81 sandığın kurulacağı belirtilirken, resmi olarak belirlenen 120 sandık görevlisi, 80 parti müşahidi ve okul sorumlularının katıldığı toplantıda, nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı. Kurulan projektörde görsel olarak nasıl oy kullanılması gerektiği anlatılırken, olası seçim hilelerine karşı nelerin yapılacağı aktarıldı.

Yerel seçimlerin önemine vurgu yapılan toplantıda, son 3 seçimdir yapılan hilelere dikkat çekildi.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş hdp urfa kutlama hazırlık
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı