Advert
Advert

Kadınların seçime dair talepleri

Yerel seçimlere ilişkin tutum bildirgelerini açıklayan Urfa İl kadın Platformu, “Kadınlar için yaşanabilir kadın dostu kentler ve barınma hakkı istiyoruz” dedi.

Kadınların seçime dair talepleri
Kadınların seçime dair talepleri Admin
Advert

Mehmet Toprak- Urfa Çağdaş/

Urfa Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği'nde bir araya gelen kadınlar, okudukları metinde seçime dair taleplerini sıraladı.

TMMOB, Urfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu, CHP, KESK, İHD, HDP, DBP, MEYADER, Urfa Ekoloji Meclisi, TTB Urfa, ÖHP'den kadınların ortaklaştığı İl Kadın Platformu adına ilk olarak Lezgin Altundağ konuştu.

Kadınların, eril egemen sistemin hüküm sürmesiyle beraber haklarıyla ilgili dünyanın bir çok yerinde mücadele verdiğini ve bu uğurda çok ağır bedeller ödediğini söyleyen Altundağ, kadın bakış açısını hakim kılacaklarını söyledi. Altundağ, ortak bir dil yaratmanın çalışmalarının temeli olacak şekilde, şiddete, emek sömürüsüne, ayrımcılığa, cinsiyetçi, milliyetçi ve militarist politikalara, taciz ve tecavüz kültürüne karşı kadın dayanışmasını esas aldıklarını belirtti.

Kadına yönelik her türlü şiddete karşı olduklarını dile getiren platformdan Feride Ceylan ise, Urfa İl Kadın Platformu olarak tutum bildirgesindeki talepleri şöyle sıraladı:

 "* Bizler kadınlarla ilgili tüm sorunlara doğrudan kadınların ve kadın örgütlerinin çözüm geliştirdiği Kadın Bakanlığı'nın kurulmasını istiyoruz.

 * Tekçi, cinsiyetçi her türlü politikanın karşısında cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını istiyoruz.

 * Kadına yönelik cinsiyetçi eril zihniyet söylemlerinin nefret söylemi kapsamında tanımlanmasını istiyoruz.

 * Savaşın, rantın, ekolojik tahribatın, sömürü ve cinsiyet ayrımcılığının bütçesinden kurtulup, bütçeyi eğitim, sağlık, istihdam, kadına yönelik şiddeti önlemek için harcanacak, cinsiyet eşitlikçi bütçe istiyoruz.

 * Kadın yoksulluğuna son verilmesini istiyoruz.

 * Eşit ve ayrımsız sağlık hakkı istiyoruz.

 * Tüm kadınlar için yaşanabilir kadın dostu kentler ve barınma hakkı istiyoruz.

 * Ücretsiz kreş hakkı istiyoruz.

 * Mezhepçi, cinsiyetçi, tek tipleştirici eğitim sistemine karşı herkese anadilde eşit ve ücretsiz eğitim verilmesini istiyoruz.

 * Engelli kadınları yok sayan politikalara karşıyız.

 * 8 Mart'ın resmi tatil olmasını istiyoruz."

Yıllardır Urfa’da çalışmalar yapan il Kadın Platformu olarak son dönemde Urfa’da Siverek ve Ceylanpınar’da yaşanan çocuk istismarı ve kadın mağduriyetlerinin de takipçisi olacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz açıklamasını da yaptı.

urfa çağdaş şanlıurfa kadın platformu cinsiyet eşitliği kadın şiddet barınma hakkı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı