Advert

Bakan dönmez Şanlıurfa’da çiftçilere müjde verdi

Bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere özel uçakla Şanlıurfa’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Şanlıurfa GAP Havalimanında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, il protokolü ve partililer tarafından karşılandı.

Bakan dönmez Şanlıurfa’da çiftçilere müjde verdi
Bakan dönmez Şanlıurfa’da çiftçilere müjde verdi Admin
Advert

Beraberindeki bakanlık bürokratlarından oluşan heyetle Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Erin tarafından makamında ağırlandı.

Bakan Dönmez ve beraberindeki heyeti Şanlıurfa’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Sayın Bakanımız bir günlerini Şanlıurfa’ya ayırdılar. Gün boyu programlar gerçekleştireceğiz. Şanlıurfamızın enerji sektöründe yaşadığı sıkıntı ve problemlere yönelik çözümleri müzakere edeceğiz” diye konuştu.

Şanlıurfa’ya hükümetlerin 15-16 yıldır çok büyük kaynaklar aktardığını hatırlatan Vali Erin, enerji alanında da Şanlıurfa’nın altın devrini yaşadığını, yaşanan sıkıntıların da zaman içerisinde giderek azaldığını ve alınacak tedbirlerle sorunların tamamen çözüleceğine inandığını söyledi.

HAYVANCILIK SEKTÖRÜ TARIMSAL ENERJİ TARİFESİNDEN FAYDALANACAK

Şanlıurfa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, Şanlıurfa’nın kadim kültürümüzün en önemli şehirlerinden biri olduğunu ve fırsat buldukça bölgeye geldiğini ifade ederek, “Bugün de Sayın Valimizin ifade ettiği gibi, bakanlığımızın faaliyet alanlarıyla ilgili ilimizin sorunlarını, taleplerini dinlemek, sorunlara yerinde çözüm üretmek maksadıyla temaslarda bulunacağız. Şanlıurfa’da sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de konuyu ayrıntılı masaya yatıracağız” dedi.

Şanlurfa’nın tarımda çok güçlü bir şehir olduğunu kaydeden Bakan Dönmez, sulamada kullanılan indirimli elektrik tarifesi için geçen yıl karar çıktığını hatırlatarak, bugünkü temaslarında ilgili kararın uygulamasıyla ilgili yerinde bilgiler alacaklarını ve çiftçilerin görüşlerini alacaklarını söyledi.

Tarımda indirimli elektrik enerjisi tarifesi uygulamasını, hayvancılık sektörü için de uygulanmasına yönelik bir karar aldıklarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  “Bu uygulamamız ile özellikle hayvancılık faaliyetiyle ilgilenen üreticilerimiz de tarımsal elektrik tarifesinden faydalanmış olacaklar. Gerekli hazırlıkları tamamladık, en geç bir ay içerisinde uygulamaya başlamış olacağız. Bu uygulamayı da Şanlıurfa’daki çiftçi kardeşlerimizle paylaşmış olalım” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın güneş enerjisi potansiyelinin farkında olduklarını ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Güneş Enerji Santrali (YEKA GES) projelerinden birini de Şanlıurfa için planladıklarını kaydeden Bakan Dönmez, yaklaşık 500 megavatlık bir potansiyelin söz konusu olduğunu, aynı şekilde Niğde Bor ve Hatay’da da uygun kapasiteler olduğunu ifade etti. Bakan Dönmez, çiftçilerin tarımsal amaçlı kullanacakları elektrik enerjisini, uygun yerlere kuracakları güneş enerjisi santralleriyle karşılamaları için de desteklediklerini ve prosedürleri de mümkün olduğunca hafiflettiklerini söyledi.

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden ve Cuma namazını Dergah Camii’nde kılan Bakan Dönmez, öğleden sonraki programında Şanlıurfa’da faaliyet gösteren elektrik ve gaz dağıtım şirketi yetkilileri ve STK temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen toplantıya katıldı.

urfa çağdaş şanlıurfa bakan fatih dönmez çiftçi müjde şeref defteri
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı