Advert

Kuveytin örnek tutumuna Tümsiad’dan teşekkür

Şanlıurfa’da eğitim kurumları yapmak için Valilik ile protokol yapan hayırseverler TÜMSİAD yemeğinde bir araya geldi. TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sade: “Kuveyt’in bu davranışı tüm dünyaya örnektir”

Kuveytin örnek tutumuna Tümsiad’dan teşekkür
Kuveytin örnek tutumuna Tümsiad’dan teşekkür Admin
Advert

Kuveyt’li hayırseverler Suriye’de yaşanan savaş sonrası Türkiye’ye sığınan mültecilerin eğitim faaliyetlerinin devamı için desteklerine devam ediyor. Bu kapsamda Eyyübiye ilçesinde 16 derslikli ortaokul ile kadınlara yönelik tekstil eğitimlerinin verileceği halk eğitim merkezi yapımı için bir protokol daha imzalandı.

Protokolün imza törenin ardından Vali Abdullah Erin ile Kuveyt Necat Hayır Derneği ve Türkiye Temsilcisi Said Derneği temsilcileri TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesinin davetinde bir araya geldiler. Buluşma hakkında açıklama yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade, örnek davranışlarından dolayı Kuveyt halkına ve hayırsever derneklerine teşekkür ettiklerini söyledi.  Başkan Sade sözlerine şu şekilde devam etti: “Cenab-ı Allah Suriyeli kardeşlerimizi savaş ile, tüm Müslümanları ise bu savaş karşısındaki tutumları ile imtihan ediyor. Suriyeli mültecilere kapılarını ve gönüllerini açan Ülkemizin Ensar tavrı zannediyorum ki bu imtihanı başardığımızın bir göstergesidir. Bizimle aynı düşünen ve sadece seyretmekle kalmayıp yardım konusunda imkânlarını sarf eden Kuveyt halkına ve hayırsever derneklerine de şükranlarımızı sunuyoruz. Kuveyt’in bu tavrı aslında tüm dünyaya bir örnektir. İnsanlık zulmü karşısında başını kuma gömen herkese önemli bir mesajdır. Ülkemizin ve milletimizin her zaman sadece laf üretmeyen elini taşın altına koyan dostlara ihtiyacı var” dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’ın da katıldığı yemek programı, heyete plaket takdimi ile sona erdi.

urfa çağdaş şanlıurfa kuveyt tümsiad eğitim mülteci savaş eğitim merkezi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı