Advert

Uçak seferlerinin iptaline ŞUTSO’dan tepki

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Pektek, THY’nin gönderdiği resmi yazı ile ek seferleri karşılayamayacağını açıklaması, Pegasus Hava Yolları’nın da Şanlıurfa - İzmir karşılıklı seferlerini yaz sezonunda açmayacağını bildirmesinin resmen üvey evlat muamelesi olduğunu, bu durumun da kabul edilecek bir durum olmadığını söyledi.

Uçak seferlerinin iptaline ŞUTSO’dan tepki
Uçak seferlerinin iptaline ŞUTSO’dan tepki Admin
Advert

Geçtiğimiz yıl 1 milyon turiste ev sahipliği yapan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2019 Göbeklitepe yılı ile en az 2 milyon turist bekleyen Şanlıurfa’ya, hava yolu şirketlerinden olumsuz haberler art arda geldi.

Barındırdığı turizm potansiyeli ile ülkenin önde gelen turizm şehri Şanlıurfa’ya gelmesi beklenen yerli ve yabancı turistlerin rahat ulaşımı için Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası harekete geçmiş, tüm uçak firmalarına kentin nüfus, turist rakamlarını turizm potansiyelini anlatan yazı göndererek ek seferlere ihtiyaç olduğunu iletmişti. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya çıkarma yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Şanlıurfa Milletvekilleri'ne yaptıkları sunumda, Şanlıurfa’nın ek uçak seferlerine ihtiyacı olduğunu yinelemişti.

Ancak; THY yollarından ek seferleri karşılayamayacağını gönderdiği yazı ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına iletti. Pegasus Hava Yolları da yıllardır sürdürdüğü Şanlıurfa - İzmir karşılıklı seferlerini yaz sezonunda açmayacağını bildirdi. Kentin en çok ihtiyacı olduğu dönemde seferlerin iptal edilmesi, kamuoyunda geniş tepkilere neden olurken, bir tepki de ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’ten geldi.

Başkan Peltek yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Uçuşların iptal edilmesi ve ek seferlerin karşılayamayacağının bildirilmesi, kabul edilir bir durum değildir. Bu durum resmen Şanlıurfa’ya gösterilen bir üvey evlat muamelesidir. Tarih ve medeniyetler şehri Şanlıurfa'nın, tarihi 12 bin yıl öncesine dayanan Göbeklitepe’nin tanıtımının ve ulaşımının en çok ihtiyacı olduğu bu dönemde, gerçekleşen bu yanlış tutumdan biran önce dönülmesi gerekiyor. Bu yanlıştan dönülene kadar konun takipçisi olacağız ve mevcut seferlerin yanı sıra ek seferlerin de kentimize kazandırılması adına çalışmalara ısrarla devam edeceğiz” dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa şutso uçak seferi tepki
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı