Advert

Eyyüpoğlu, yeter ki çiftçinin önü açılsın

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile görüşerek, çiftçi sorunların iletti. Başkan Eyyüpoğlu, görüşmede sulama projelerinin hızlanması, Türkiye Pamuğunun yüzde 47’sini üreten Şanlıurfa çiftçisi için destekleme kapsamında 3 yıl üst üste olan pamuk ekiminin 6 yıl olması ve destekleme oranlarının artırılması konularında taleplerini ilettiklerini söyledi.

Eyyüpoğlu, yeter ki çiftçinin önü açılsın
Eyyüpoğlu, yeter ki çiftçinin önü açılsın Admin
Advert

Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile görüşen Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçilerin sorunlarını bire biri sayın bakana ilettiklerini ve çözüm talep ettiklerini belirtti. Artan girdiler karşısında zor durumda kalan çiftinin nefes alması için çözüm önerileri ile de gittiklerini söyleyen Başkan Eyyüpoğlu, sulama projelerinin hızlandırılması, 3 yıl pamuk ekip 4. Yıl yem bitkisi ekim şartının pamuk ekimi için 6 yıla çıkarılması ve destekleme oranlarında artış sağlanması önerilerini sayın bakana ilettiklerini açıkladı.

‘Yeter ki çiftçinin önü açılsın’

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüüpoğlu görüşmenin detaylarına ilişkin şunları söyledi; “Türkiye pamuğunun yüzde 47’sini üreten Şanlıurfa çiftçileri olarak özellikle pamuk ürününde gerekli bazı yönetmelik değişikliklerinin yapılması ile 3 yıl pamuk ekip 4. Yıl yem bitkisi ekim şartının pamuk ekimi için 6 yıla çıkarılması ve destekleme oranlarında artış sağlanması önerilerini sayın bakanımız DR. Bekir Pakdemir ile görüşmemizde kendisine ilettik. Artan tarım girdileri karşısında çiftçinin zor bir süreçten geçtiğini anlattık. Bu yüzden birçok ürün kaleminde acil bir şekilde destekleme oranlarında artış sağlanması gerektiğini söyledik. Bekleyen tarım desteklemelerinin de ödenmesi için ricada bulunduk. Sayın bakanımıza yeter ki çiftçimizin önü açık olsun her kalemde ürünü üretip ekonomimize sunmaya hazır olduğumuzu söyledik” Dedi.

Urfa’dan Türkiye’yi doyurmaya adayız

Sulama projelerinin hayati olduğunu dile getiren Başkan Eyyüpoğlu şöyle devam etti; “Her fırsatta dile getirdiğimiz GAP kapsamında devam eden sulama projelerinin hızlandırılarak sonuçlandırılması talebimizi tekrarladık. Bu kapsamda Hilvan, Siverek, Karakeçili, Viranşehir ve Merkez köyleri sulama projelerinin tamamlandığında Türkiye’yi doyurmaya aday olduğumuzu söyledik. Gerçekten de bahsettiğimiz bölgelerin verimli arazilerinin su ile kavuşması sonrası ülke ve memleketimizin tarım ekonomisinde ciddi sıçrama yaşanacağından eminiz. “ şeklinde konuştu.

urfa çağdaş şanlıurfa ziraat odası çiftçi destekleme pamuk ekimi çözüm
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı