Advert
Advert

Şanlıurfalı öğrenciler çevre dostu ‘bez torba’ üretiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalar kapsamında marketlerde plastik poşetlerin ücretlendirilmesinden sonra öğrenciler için yeni bir istihdam alanı doğmuş oldu.

Şanlıurfalı öğrenciler çevre dostu ‘bez torba’ üretiyor
Şanlıurfalı öğrenciler çevre dostu ‘bez torba’ üretiyor Admin
Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti 129. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda "Milyonlarca bez torba ve fileyi hazırlıyoruz. Bunları inşallah bu kampanyada milletimize özendirme olarak dağıtacağız” açıklamasından sonra Türkiye’de birçok meslek ve teknik lise harekete geçti.

Şanlıurfa’nın Halliye İlçesi Bahçelievler Semtinde bulunan Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak vererek bünyesindeki atölyede bez torba kullanımına destek olmak için kolları sıvadı.

Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik simgelerine yer vererek ürettikleri bez torbalara AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal’dan destek geldi.

Milletvekili Açanal okulda öğrencilerin el emeği göz nuru ürettikleri bez torbaları Ankara’da TBMM’ye götürerek milletvekillerine ve ziyaretçilere hediye takdiminde kullanmayı hedeflediklerini söyledi.

MİLLETVEKİLİ AÇANAL BEZ TORBA ATÖLYESİNİ GEZDİ

Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine destek vermek amacıyla okula giderek atölyede çalışan öğretmenler ve öğrencilerle görüştü ve onları bu girişimlerinden dolayı tebrik etti.

Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Bahçelievler Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul  Müdürü Semiha Kanpakoğlu, Teknik Müdür Yardımcı Yasemin Diler, El Sanatları Atölye Şefi Nesrin Korkmaz tarafından karşılanan Milletvekili Açanal öğrencilerin ürettikleri bez torbaları inceledi.

Ziyaret anısına, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural ve Okul Müdiresi Semiha Kanpakoğlu, Milletvekili Zemzem Gülender Açanal’a işlemeli bir tablo hediye etti.

urfa çağdaş şanlıurfa çevre dostu bez torba öğrenciler üretim
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı