Advert
Advert

Büyükşehir'den eğitime bir destek daha

Şanlıurfa'da gençlere yönelik her türlü eğitim desteğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi, bu kez 12. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik deneme sınavları gerçekleştirdi. 13 ilçenin tümünde uygulanan sınav toplamda 65 bin 527 öğrenciyi kapsadı.

Büyükşehir'den eğitime bir destek daha
Büyükşehir'den eğitime bir destek daha Admin
Advert

Gençlere yönelik eğitim ve spor yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, son olarak 8. sınıf öğrencilerine yönelik LGS (Liselere Geçiş Sınavı) ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ise TYT (Temel Yeterlilik Testi) deneme sınavı gerçekleştirdi.  

TYT'de 240 lise ve 22 bin 610 öğrenci, LGS'de ise 612 ortaokul ve 42 bin 917 öğrenciyi kapsayan sınav öncesi öğrencileri ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gençlere nasihatlerde bulundu.

Öğrencilere başarılar dileyen Başkan Çiftçi, okumanın önemine değinerek, tüm gençlerin birer kitap sevdalısı olması gerektiğini söyledi. Gençleri, kütüphanelere de davet eden Başkan Çiftçi, "Eğitim ailede başlar. Bizler, aileler olarak çocuklarımızı iyi yetiştirmeli ve onları hayata iyi hazırlamalıyız. Bunu yaparken çocuklarımızı ve kendimizi her zaman kitap okumaya teşvik etmeliyiz. Kitap okuyan bir toplum gelişir. Tüm bu çerçevede Büyükşehir olarak gençlerimize yönelik eğitim yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Gençlerine inanan ve onlara güvenen Büyükşehir Kadroları olarak tüm öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyoruz" dedi.

Başkan Çiftçi, ardından deneme sınav kitapçıklarını dağıtarak sınıfları gezdi.

urfa çağdaş şanlıurfa eğitim öğrenci temel yeterlilik test sınav
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı