Advert
Advert

Abacı Budak Evi cazibe merkezine dönüşüyor

Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi’ne bağlı olarak açılan kurslar ile bölgeye canlılık kazandıran Abacı Budak Evi, tarihi dokusu ve eğitsel kimliği ile Şanlıurfa’nın cazibe merkezi olacak. Abacı Budak Evi bugün Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konuklarını ağırladı.

Abacı Budak Evi cazibe merkezine dönüşüyor
Abacı Budak Evi cazibe merkezine dönüşüyor Admin
Advert

Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Şube Müdürleri Hatice Çiftçi Dengiz, Osman Arpag, Arif Oruç Gürlek, Ahmet Demir, Şevki Dengiz, Ahmet Karakuş ve İsa Aytış Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafında organize edilen yemekli toplantıda bir araya geldi.

“Abacı budak Evi bölgeye hareketlilik kazandırdı”

Faaliyetler ve hedef projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulan toplantıda konuşan Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Salici, Qudra Programı kapsamında verilen pek çok kursla canlılık kazanan Abacı Budak Evi hakkında müdürleri bilgilendirdi. Kadınlara yönelik olarak temel mesleki becerilerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi ile birlikte, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılması için pek çok kursun verildiği Abacı Budak Evi ile ilgili olarak “Bölgeye hareketlilik kazandıran güzel bir yer oldu” diyen Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, “Sadece kursiyerler için değil tarihi mekanın civarında bulunan esnaf için de Abacı Evi’nin canlılık kazanması çok önemli” diye konuştu.

“Şimdiki hedefimiz istihdam ettirmek”

Mekanın büyük emek ve titizlikle çalışılarak eğitim merkezi haline geldiğini söyleyen Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Salici ise “Kurslarımızdan birçok kadın yararlanıyor. Kadınlarımız burada meslek edinirken çocukları da onlar için açılan kreşlerde tam donanım ile eğitim alıyorlar. Kadınların kurslarımıza yoğun ilgisi var. Abacı Budak Evi’ndeki kurslardan hem Türk hem de Suriyeli kadınlar yararlanıyor. Bu onların kaynaşması için de önemli bir çalışma. Birbirlerini destekliyor ve ortaklaşa çalışmalar yapıyorlar. İnşallah hepsi meslek sahibi olacak. Şimdiki hedefimiz ise hepsini istihdam ettirmek. Bu konu ile alakalı olarak da bir planlama yapıyoruz. Fabrikalar ve üretim atölyeleri ile irtibat halindeyiz” dedi.

Önümüzdeki günlerde mevsimlik tarım işçileri ile LÖSEV ve Mehmetçik yararına yapmayı planladıkları iki ayrı projenin daha müjdesini veren Salici, sosyal sorumluluk projelerinin de eğitim çalışmalarının önemli bir kanadını oluşturduğunu dile getirdi.

Toplantının ardından kursları gezen ve çalışmaları inceleyen müdürler 11 Nisan Kurtuluş İlkokulu’nu da ziyaret ederek ayrıldı.

urfa çağdaş şanlıurfa abacı budak evi eyyübiye halk eğitim tarih dokusu organize
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı