Advert

Urfalı kadınlar diyabet için yürüdü

AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven ve yönetim kurulu üyesi kadınlar, 14 Kasım Diyabet Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için yürüyüş yaptılar.

Urfalı kadınlar diyabet için yürüdü
Urfalı kadınlar diyabet için yürüdü Admin
Advert

Başkan Güven ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Bulvarı üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı önüne kadar ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptılar.

Diyabetle ilgili önemli mesajlar verdiler.

‘’Hareketli ol diyabetli olma’’, ‘’Doğru beslen diyabeti yen’’, Kahvaltıyı atlama hayatı ıskalama’’ pankartlarıyla yürüyüş yapan kadınlar, yürüyüş sonunda açıklama da yaptılar.

Tüm vücut sistemini bozuyor.

AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven tarafından yapılan basın açıklamasında diyabetin zamanında ve iyi tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluğa yol açılabileceği belirtildi.

Dünyada 425 milyon diyabetli yetişkin var.

Özellikle de hipertansiyon, obezite, aile öyküsünün varlığı Tip 2 diyabet gelişimi için birinci sırada hazırlayıcı etkenleri oluşturduğunu belirten Başkan Güven ‘’Uluslarası Diyabet Ferederasyonu (IDF) 2017 verilene göre dünyada 425 milyon diyabetli yetişkin var. Bu demek oluyor ki her 11 kişiden 1’i diyabet hastasıdır. 2 diyabetli yetişkinden 1’ine (0/046,5) ise teşhis konulmamıştır. Yani kişi diyabetli olduğunu bilmemektedir. Diyabet açısından risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir. Bu kadar ciddi komplikasyonları olan diytabetin önlenmesi ve halk sağlının korunması için tüm dünyada diyabet farkındalığını arttırmak amacıyla 14 Kasım Diyabet Günü olarak kutlanır. Bu vesile ile diyabetin verdiği zararların neler olduğunu mikro ölçekte ailede hem de makro ölçekte toplumda farkındalık arttırmak için AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları olarak yaptığımız bu etkinliğin gerekli bilinci oluşturmasını diliyoruz’’ dedi.

Güven konuşmasının sonunda etkinliğin düzenlenmesinde destek verenlere teşekkür etti.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş ak parti kadınlar diyabet yürüyüş farkındalık tedavi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı