Advert
Advert

Kadın Mahkumlara Workshop

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi, İl Müftülüğü ve Şanlıurfa T2 Nolu Kapalı Cezaevi işbirliği ile Cezaevi'nde bulunan mahkum kadınlara sanatçı Ebru ENER tarafından Workshop gösterildi.

 Kadın Mahkumlara Workshop
 Kadın Mahkumlara Workshop Admin
Advert

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi girişimleri ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendi imkanları ve çalışma ürünlerinin malzemeleri de Ebru ENER tarafından sağlandı. Workshop gösterisine Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, T2 Kapalı Cezaevi Müdürü Fatih Sertaç ÇELİK, T1 Cezaevi Müdürü Yılmaz TOPAL, Açık Cezaevi Müdürü Ali ÇİNGİ, Yeşilay Gençlik Komisyon Başkanı Sadık ÇİFTÇİ Aktivist Gül SAN, Cezaevi Sosyal Çalışmacısı Selin SAK, Cezaevi Müdür Yardımcıları, Yeşilay çalışanı Gonca İslim ŞAHİN ve 50 Kadın Mahkum katıldı. Mahkumlara zevkli ve farklı bir çalışmayı yaşatan Ebru ENER, bu tür çalışmalardan zevk aldığını bundan sonra mahkumlarla bu tür çalışmalara devam edeceğini söyledi. Cezaevi Müdürü Fatih Sertaç ÇELİK, Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem ÇELİK, Aktivist Gül SAN ve Ebru ENER'e bu çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Müdür ÇELİK;  cezaevinde bulunan mahkumlara yönelik farklı aktiviteler farklı eğitimler farklı spor faaliyetleri ile ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Fatih Müdür, amacımız bizim yanımızda misafir olarak kalan mahkumların  yarın hayata karıştıklarında donanımlı bir şekilde yetiştirilip ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında kendilerini geliştirmelerini hedeflemekteyiz dedi. Bunun için de devlet ve kurumların imkanları ile birlikte STK larla işbirliğinde olduklarını söyledi. Yeşilay Şube Başkanı Muharrem ÇELİK de bu çalışma ortamına imkan veren başta Bakanlığımıza,  Valimize ve Cumhuriyet Başsavcısına,  İl Milli Eğitim Müdürüne,  İl Müftülümüze,  T2 Kapalı Cezaevi Müdürüne içtenlikle teşekkür etti. ÇELİK, bu duyarlılığından dolayı Ebru Hanıma ayrıca  teşekkür edip bir daha tekrar gelme sözü aldı. Gösteriyi mahkum kadınlar ve misafirler 4 saat boyunca ahşap tepsi boyatıp içine de alçı dökümünden Melek figürülerini yapıştırdılar.

Gösteri sonrasında T2 Cezaevi Müdürü sanatçı Ebru ENER'e Yeşilay Şube Başkanı Muharrem ÇELİK ve aktivist Gül SAN'a mahkumlar tarafından yapılan çini plaketler takdim etti. Mahkumlar bu aktiviteden çok zevk aldıklarını, zamanın nasıl geçtiğini fark etmediklerini, stres atıp yeni bir sanatla tanıştıkları için çok mutlu olduklarını söyleyip sanatçı Ebru ENER'e ve yetkililere teşekkür edip, günün anısına toplu fotoğraf çekiminde bulundular.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaşiyeşilay workshop kadın mahkum cezaevi stk ebru ener
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı