Advert
Advert

Kadın Girişimciler TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu İle Buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanları, M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile toplantıda biraraya geldi. Gerçekleşen toplantıda, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyesi ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi C.Asuman Yazmacı ile Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Fehime Çoban Avcı da hazır bulundu.

Kadın Girişimciler TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu İle Buluştu
Kadın Girişimciler TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu İle Buluştu Admin
Advert

Toplantıda, Hisarcıklıoğlu’nu Genel Kurul’da yeniden TOBB Başkanlığına seçilmesinden dolayı tebrik eden Kadın Girişimciler ile Hisarcıklıoğlu çalışmalara ilişkin istişarelerde bulundu.​ TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Kadın Girişimcilere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, “Genel Kurulumuzu tamamladık. Şimdi vakit Türk özel sektörü için hep birlikte, hem içeride hem de dışarıda, canla başla çalışma vaktidir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Ticaret Bakanı’nın TOBB camiasının içerisinden bir ismin olmasından duyduğu memnuniyeti ileten Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız ilk kabinesini açıkladı. Tarihi önemi bulunan bu kabinede içimizden biri olan Sayın Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanımız oldu. 2007 yılında Kadın Girişimciler Kurulu’nu 500 üye ile kurduğumuz günlerden, kurulumuzun başkan yardımcısının, yeni dönemin ilk Ticaret Bakanı olduğu günlere geldik. Sayın Pekcan’ın Ticaret Bakanı olarak atanması, Kurullarımızın sahip olduğu yüksek itibarın bir göstergesidir. Sayın Pekcan’ın bakanlığının, kadınların ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almasına çok önemli katkılar yapacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

-Atılan tohum tuttu

 Türkiye’de kadın girişimci sayısını arttırmak ve mevcut kadın girişimcileri desteklemek için çalışan, en kapsayıcı ve etkili yapının, TOBB Kadın Girişimci Kurulu olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “2007’de biz bir tohum attık. 81 ilde 7 bin kadın girişimciyi organize ettik. Bu tohum artık tutmuştur. İçimizden çıkan birisi bugün Türkiye’nin ticaretini yönlendirmek üzere Bakanlık koltuğuna oturmuştur. Bu gurur hepimizin” ifadesini kullandı.

-Kadın girişimciliği geliştirmek için 5 ana faaliyet

 Kadın girişimciliğini geliştirmek üzere, 5 ana başlıkta faaliyetler gerçekleştirildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Birincisi network. Zira iyi bir network iş hayatında başarının anahtarlarından biridir. Birliğimizin 7 yıldır aralıksız gerçekleştirdiği Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu’na aktif olarak katılıyorsunuz. Türkiye’nin en başarılı girişimcileriyle girişimci adayı kadınların tanışmasını sağlıyorsunuz. Nisan 2018’de düzenlediğimiz ve yurtdışından 3000 girişimci, yatırımcı ve kanaat önderinin katıldığı Küresel Girişimcilik Kongresi’nde yer aldınız. Kadınların uluslararası network’lerinin gelişmesine vesile oldunuz. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası, Birleşmiş Milletler Kadın Gücü, Uluslararası Kadın Girişimcilik İnisiyatifi gibi uluslararası örgütlerde, Türk iş kadınını temsil ettiniz.

 İkincisi yetkinlik. Kadınların becerilerini geliştirmek için birçok başarılı faaliyet gerçekleştirdiniz. Geleceği Yazan Kadınlar Projesiyle, 1400 kadının, uygulama yazılımı geliştirme becerisini kazanmasını sağladınız. Kız Kardeşim Projesiyle, 9 bin kadının, finansal okuryazarlık ve işletme yönetimi eğitimleri alması için çalışmaya devam ediyorsunuz. Dünyanın en önemli teknoloji şirketleri başta olmak üzere, kadınları ekonomik olarak güçlendirmek için projesi olan tüm kuruluşlar, sizlerle ortaklık kurmak için adeta sırada bekliyorlar.

 Üçüncüsü finansman. Kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için çalıştınız. KGF kanalıyla, iki yıldan daha kısa bir süre önce kurulmuş olan ve en az yüzde 50 hissesi bir kadına ait şirketlerin kredi başvurularında, azami 2,5 milyon TL’ye kadar kefalet sağlıyoruz.

 Dördüncüsü kadın girişimci dostu politikalar için lobi yaptınız. Sizler illerinizde Valilikleri ve Belediyeleri harekete geçirdiniz. Yereldeki kamu kurumlarıyla ortak birçok proje gerçekleştirdiniz. Bizler de merkezde, sizlerin çalışmalarının sonuçlarını, hazırladığınız raporları bakanlıklara sunduk. Devlet desteklerinde, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmasını sağladık.

Beşincisi, kadın girişimci rol modellerin görünürlüğünü arttırdık. Genç kadınları girişimci olmaya özendirmek için Türkiye’nin Kadın Gücü Buluşmalarını gerçekleştirdik. Türkiye’nin en başarılı kadın girişimcileriyle birlikte Anadolu’daki illerde geniş katılımlı toplantılar düzenledik. Türkiye’nin başarılı kadın girişimcilerini yurtdışındaki girişimcilik yarışmalarına katılmaya teşvik ettik. Şimdiye kadar sıraladığım örnekler ve daha bahsedemediğim diğer projelerinizle, Türkiye’yi değiştirdiniz. Kadınların ekonomide daha fazla söz sahibi olmasını sağladınız.

 2007 yılında Türkiye’deki tüm işverenler içinde kadınların oranı yüzde 4,5’tu. 2017’de bu oran yüzde 10’a yaklaştı. İşte bu başarı sizindir, sizin eserinizdir.  TOBB camiasının seçilmiş lider kadrolarında da, kadınların sayısında önemli artışlar elde ettiniz. Ama yetmez. Bununla yetinemeyiz. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların, ekonomide erkeklerle eşit düzeye çıkması için daha çok çalışmalı, başarmalıyız. Sizlerin gayretleriyle; Kadınların toplumsal hayattaki konumu daha da güçlenecek, Kadın girişimciler çok daha fazla kaynağa erişecek, Kamu kadın girişimciliğini geliştirmek için çok daha etkin politikaları hayata geçirecek.”

urfa çağdaş şanlıurfa kadın girişimci tobb başkanı kız kardeşim projesi kadına ait şirket asuman yazmacı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı