Advert

Türkiye, Afrin'e girdi

Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde konuşlu bulunan F-16 savaş uçakları tam donanımlı olarak havalanarak Suriye tarafına hareket etti. Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Bilecik kongresinde yaptığı konuşmada, "TSK havadan harekata başlamıştır" dedi.

Türkiye, Afrin'e girdi
Türkiye, Afrin'e girdi Admin
Advert

Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde konuşlu bulunan F-16 savaş uçakları tam donanımlı olarak havalandı. Jetlerin, Afrin operasyonu kapsamında hedefleri imha ettiği öğrenildi.

Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde olağanüstü hareketlilik başladı. Jet üssünde konuşlu bulunan uçaklardan 20 adet F-16 savuş uçağı tam teçhizatlı ve bomba yüklü olarak peş peşe havalanarak Suriye tarafına hareket etti. Uçakların Afrin'e yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı’ harekatı kapsamında hedefleri imha ettiği öğrenildi. Görevini başarıyla tamamlayan F-16’ların üsse geri döndüğü görüldü. Eş zamanlı olarak askeri kargo uçaklarının da havalandığı üste askeri hareketlilik devam ediyor.

Minniğ askeri havaalanını vuruldu

Türk savaş uçakları, terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Minniğ askeri havaalanını vurdu

TSK: 'Vurulan teröristler sivilmiş gibi göstermeye çalışılıyor'

TSK'dan yapılan açıklamada, sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat çekilerek, terör örgütlerinin vuruların militanların görüntülerini sivilmiş gibi paylaştığı vurgulandı.

TSK'nın açıklamasında, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ, vurulan teröristleri sivilmiş gibi göstermeye çalışıyor" ifadelerine yer verildi.

PKK/PYD hedeflerine yönelik atışlar yoğunlaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı” ile Suriye’nin Afrin kentindeki PKK/PYD hedefleri havadan ve karadan vurulmaya başlandı. 

Suriye sınırındaki Kilis’te konuşlu bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı karakollardan fırtına obüs, tank birlikleri, çok namlulu roketatarlar ile Afrin’deki PKK/PYD hedefleri kara birlikleri tarafından vurulurken, Türk Hava Kuvvetleri de savaş uçakları tarafından tespit edilen hedefleri yerle bir ediliyor. Yükselen dumanlar sınıra yakın yerlerden görünüyor. Saat 17.00’den itibaren Suriye tarafındaki PKK/PYD hedeflerine başlayan atışların yoğunlaştığı gözlendi.

Afrin uçaklarla bombalanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri jetleri, Afrin'deki çok sayıda PKK/PYD-YPG hedeflerini vurmaya başladı. Afrin'den yükselen dumanlar Hatay'dan görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Afrin operasyonu sahada fiilen başladı" açıklamasının ardından TSK'ya ait jetler, Afrin'de bombardımana başladı. Afrin'deki hedeflerden çıkan dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Hatay'ın Hassa ilçesinden de çıplak gözle görüldü. 

Başbakan Yıldırım: TSK havadan harekata başlamıştır

Başbakan Binalı Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e yönelik havadan harekata başladığını açıkladı.

Bilecik ziyareti kapsamında Edebali Stadı’nda vatandaşlara seslenen Yıldırım, “Şuan itibariyle kahraman silahlı kuvvetlerimiz bir süreden beri milletimizin bölgedeki vatandaşlarımızın başına ağrıtan Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmenlere zulmeden PKK, PYD, YPG ve DEAŞ unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Allah, Mehmetçik’in, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Değerli kardeşlerim, 80 milyon vatan evladının duası askerlerimizledir. Türkiye, dostluğuna dostluklarına önem veren bir ülkedir ancak Türkiye’ye karşı husumet içinde olanlar birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar da en ağır şekilde cezalandırılırlar. Bunu bütün dünya bilmelidir. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bizim hiç kimseyle herhangi bir sorunumuz yok. Biz bu topraklarda barış hâkim olsun diyoruz. Kardeşlik hâkim olsun diyoruz. Kardeşi kardeşe düşman etmesinler istiyoruz. Bin yıldır bu topraklarda işte tam da burada Bilecik’te Bilecik’ten bir cihan hakimiyetine sahip Osmanlı doğdu. Söğüt’ten yola çıkan bu tarihi yolculuk, 3 kıt'aya yayıldı ve 6 asır boyunca bütün dünyada 3 kıt'ada hep kardeşlik, birlik, beraberlik, huzur içinde Osmanlı hüküm sürdü” dedi. 

Terör örgütü halkı canlı kalkan yapıyor

Güvenlik kaynakları, Afrin'deki PKK'lıların şu an itibariyle silah zoruyla sivil Arapların bölgeyi terketmesine izin vermediklerini bildirdi.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/YPG halk canlı kalkan yapıyor. Ancak PKK'lı ve YPG'liler kendi ailelerini ve yakınlarını Halep'e kaçırıyor.

Güvenlik kaynakları, Türkiye'nin Afrin'e müdahalesinin amacının Afrin'de faşizan yöntemlerle yerel halka baskı uygulayan, antidemokratik PKK/YPG yönetimini bertaraf etmek olarak vurguluyor.

Afrin'in özgürleştirmesi sağlanarak Afrin halkının kendi kendini demokratik bir şekilde yönetmesini sağlamak amacıyla demokratik kurumların tekrar kurulmasını sağlaması amaçlanmakta.

Afrin özgürleştirildikten sonra Mümbiç de özgürleştirileceğine dikkat çekilirken Afrin sonrası bu kapsamda Mümbiç'in de özgürleştirilip, demokratik bir yönetim kurulması için gerekli alt yapı çalışmaları yapılacağı ifade edilmekte. 

AFRİN'DEN GÖRÜNTÜ

F-16'ların vurduğu Afrin'den ilk görüntüler gelmeye başladı. Sokaklarda bulunan reklam panolarında ise teröristbaşı Öcalan'ın fotoğrafı dikkatlerden kaçmadı.

urfa çağdaş türkiye afrin başbakan diyarbakır 8. ana jet üssü F 16 savaş uçağı bomba
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı