Advert
Advert

Beklenen Kar Geldi! Türkiye'nin Birçok İli Beyaza Büründü

Soğuk hava Türkiye'yi vurmaya başlarken Ankara, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale, Manisa ve Kocaeli'de kar yağdı.

Beklenen Kar Geldi! Türkiye'nin Birçok İli Beyaza Büründü
Beklenen Kar Geldi! Türkiye'nin Birçok İli Beyaza Büründü Admin
Advert

Merakla beklenen soğuk hava Türkiye'yi etkisi altna almaya başladı. Dün Kırklareli'den giren karlı hava bugün yurdun dört bir yanında etkili oldu.

ANKARA

Ankara güne yağışlı havanın etkisiyle uyandı. Gün boyunca etkili olan yağmurlu hava, gece saatlerinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Şehrin yüksek kesimlerinde ise kar yağışı etkili oldu. Özellikle Ahlatlıbel, İncek ve Oran semtlerinde yoğun kar yağışı meydana geldi. Kar yağışı, rüzgarın da etkisiyle kimi yerlerde tipiye dönüştü.

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kar küreme araçları, MevlanaTuran Güneş ve İncek Bulvarı üzerinde temizlik çalışması yaptı. Yağışın etkisiyle yollardaki görüş mesafesi 100 metreye kadar düştü. Kent merkezinde ise yağmurlu hava etkisini giderek arttırdı. Atatürk Bulvarı, Akay Caddesi, Etlik Caddesi, İnönü Bulvarı gibi şehrin ana arterlerinde dev su birikintileri oluştu. Ankara'da yağışlı havanın hafta boyunca sürmesi bekleniyor.


MANİSA

Gün boyu belirli aralıklarla yağış alan Manisa'nın Demirci ilçesinin yüksek kesimlerinde yeni günün ilk saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Demirci - Kütahya Simav karayolu ile Demirci - Balıkesir Sındırgıkarayolunun yüksek kesimlerinde kar yağışının devam ettiği öğrenildi. Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörlüğü tarafından karla mücadelede greyderler yollara düştü.


BALIKESİR

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yüksek rakımlı mahallelerde kar yağışı başladı. Gece saatlerinde başlayan ve kısa sürede etkisini artıran kar ilçenin bir çok noktasını beyaza bürürken, Kepsut ilçesinin de yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışının başladığı öğrenildi. Sındırgı'ya düşen yılın ilk karı ise amatör bir kamera tarafından görüntülendi.


ÇANAKKALE

Çanakkale'de gün boyu etkili olan soğuk hava, akşam saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Çan ve Yenice ilçesi sınırlarında bulunan Kazdağlarının yüksek tepeleri, yılın ilk karıyla birlikte beyaza büründü.


KOCAELİ - KARTEPE

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden olan Kocaeli'nin Samanlı Dağları zirvesinde bulunan Kartepe'de akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı kar yağışına döndü. Kar yağışı ile birlikte kayak merkezi beyaza büründü. Kayak merkezine giden yolda bulunan restoranlara uğrayanlar kar yağışını izlemenin keyfini çıkardı. Kar lastiği bulunmayan ve otel bölgesine gitmek isteyen bazı araç sürücüleri, karla kaplı yolda güçlükle ilerledi.


KÜTAHYA

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, yoğun kar yağışı yüksek kesimlerde ulaşımı ve hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı vatandaşlar ise yılın ilk kar yağışının keyfini çıkardı.

Akşam saatlerinde bin 500 rakımlı Kocayayla mevkisinde başlayan yılın ilk kar yağışı, Domaniç-İnegöl karayolunda sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Kış koşullarına uygun olmayan lastiklerle yola çıkan birçok sürücü geri dönmek zorunda kalırken, karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarına başladı. Kar kalınlığı Kocayayla mevkisinde 5 santimetreye ulaştı. İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı, Domaniç yolunu kullanacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Urfa Çağdaş hava durumu kar yağışı kış soğuk beyaz
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı