Advert
Advert

2 Bini aşkın kadın meslek öğrendi

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla kadınların meslek öğrendiği Milletevlerinden 2 bini aşkın kursiyer faydalandı. Kadınların hem hobi edindikleri hem de ev ekonomilerine katkı sağladığı Milletevlerinde, aile içi eğitimlerle de destek verildi.

2 Bini aşkın kadın meslek öğrendi
2 Bini aşkın kadın meslek öğrendi Admin
Advert

Haliliye Belediyesi kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını hizmete sunduğu merkezler ile devam ettiriyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Milletevleri ile kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kurslarını hizmete sunuyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevinde el sanatları, dikiş nakış, kuaför ve okuma yazma kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitim alıyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu kurslarda kursiyerler, bir yandan meslek öğrenerek aile ekonomisine katkı sağlıyor, bir yandan da yeni hobiler edinerek keyifli zaman geçiriyor. Eğitim aldıkları kurslara katılan anneler ise çocuklarını kreşe bırakmanın rahatlığını yaşıyor. Kreş hizmetinin de sunulduğu Milletevlerinde çocuklar, çeşitli etkinlikler ile eğlenceli zaman geçirmenin keyfini yaşıyor.

EĞİTİMLERLE KURSİYER KADINLARA DESTEK

Milletevlerinde meslek öğrenmeye yönelik verilen eğitimlerin yanı sıra kursiyerlere periyodik olarak çocuk, aile ve sağlık konularında çeşitli seminerler veriliyor. Son olarak Kızılay Gönüllüleri tarafından Süleymaniye Milletevindeki kursiyerlere yönelik verilen eğitimde çocuk ve aile temaları konuşuldu. Türk Kızılay Kadın Gönüllüleri, annelerin çocuklarla olan iletişimi ve aile içerisindeki rolü hakkında bilgilendirme yaparak, kursiyerlerin sorularını yanıtladı.

MİLLETEVLERİNDEKİ KURSLAR YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Yıl boyu eğitimlerin devam ettiği Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevlerinden 2 bin 66 kadın meslek öğrenirken; dikiş-nakış kursundan 655, kuaför kursundan 346, el sanatları kursundan 522 ve okuma-yazma kursundan ise 543 kursiyer eğitim aldı. Yaklaşık 2 bini aşkın kadının eğitim aldığı Milletevlerindeki kreş hizmetinden de 702 çocuk faydalandı. 

Öte yandan; Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Milletevinde devam eden kursları başarıyla tamamlayan kadınlara ise kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika takdim edildi.

urfa çağdaş haliliye kadın destek kurslar kadın kurs
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı