Advert
Advert

Şanlıurfa yine unutuldu!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye ve Hazine Bakanlığı, özel öğretim kurumlarında okuyan öğrencilere eğitim öğretim desteği verilmesi ile ilgili 29 Kasım 2023 Tarih ve 32384 sayılı bir tebliğ yayımladı.

Şanlıurfa yine unutuldu!
Şanlıurfa yine unutuldu! Admin
Advert

Bu tebliğin uygulanması ile ilgili bir de klavuz yayınlanacak. Teblig kapsamında Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Gaziantep’in Nurdağı ve Islahiye ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören/görecek 40.000 öğrenciye 18.000 lirata kadar destek verilecek. Bu destek tamamıyla öğrencilere verilecek bir destek olacaktır.

Şanlıurfa hem depremi yaşayan şehirlerden biri olmasına rağmen, hem de deprem sonrası deprem mağdurlarına ev sahipliği yapan bir şehir olmasına rağmen öğrencilere verilecek destekten yararlanacak iller arasında bulunmamaktadır.

Ayrıca Şanlıurfa’nın merkez ilçelerindeki okullar dahil birçok okulda ikili eğitim yapılmaktadır. Kontenjan dahilinde eğitim öğretim desteğinden yararlanacak öğrenciler, devlet okulundaki bu yükü de azaltmış olacaktır. Bu sebeple Şanlıurfalı öğrencilerinde bu tebliğ doğrultusunda eğitim öğretim desteğinden yararlanması yerinde bir karar olacaktır.

Bu konuda siyasi temsilcilerimiz Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunarak Şanlıurfa’nın da bu kapsama alınmasını sağlamalıdırlar.

urfa çağdaş şanlıurfa eğitim öğretim
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı