Advert
Advert

Öğretmenlere Yönelik Şiddet kınandı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Şehit Astsubay Halil Kanat Anadolu Lisesi Müdürü Aziz Tur'a yönelik saldırıyı kınamak ve eğitimcilerin sesini kamuoyuna duyurmak amacıyla bir halk yürüyüşü düzenlendi.

Öğretmenlere Yönelik Şiddet kınandı
Öğretmenlere Yönelik Şiddet kınandı Admin
Advert

Yürüyüşe, ilçe halkı ve öğretmenler katıldı. Cuma günü yaşanan bu tatsız hadiselerin tekrar yaşanmaması için kamuoyundan daha duyarlı davranmaları için Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen temsilcileri, eğitimcilere karşı daha hassasiyet içerisinde davranılması gerektiğini belirttiler.

Yürüyüş, Akçakale Şehit Astsubay Halil Kanat Anadolu Lisesi önünden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde son buldu.

İlçe Milli eğitim müdürlüğü önünde Eğitim camiası adına bir açıklama yapan eğitim Bir-Sen ilçe başkanı Halil Tokmak yaptığı basın açıklamasında şunlar söyledi.

"Bugün buraya cuma günü Şehit Astsubay Halil Kanat Anadolu Lisesi'nde yaşanan şiddet olayını ve faillerini kınamak, şiddete uğrayan meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtmek ve şiddet olaylarının son bulması, okulların ve eğitim çalışanlarının güvenliğinin sağlanması adına hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunmak için toplanmış bulunmaktayız."

"Ne hazindir ki öğretmenler gününe yaklaştığımız bu günlerde meslektaşlarımıza saldırılara her geçen gün bir yenisi daha eklenmektedir. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına her alanda kasteden hadsizler, eğitim öğretim zilinin çalmasıyla inlerinden çıkmış, geçtiğimiz cuma günü Halil kanat Anadolu Lisesi müdürü sayın Aziz TUR hocamızın canına kastetmişlerdir. Aynı gün Adana Yüreğir’de gözün dönmüş bir cani tarafından 5 öğretmen darp edilmiştir."

"Tek gayesi vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmek, ülkemizin yarınlarına bir fidan daha dikmek olan eğitim çalışanlarına karşı son yıllarda artarak devam eden bu saldırılar yalnızca canımızı yakmakla kalmamış, ülkemizin geleceğini de karanlığa sürüklemiştir."

"Şiddet ve nefret beslemede sınır tanımayan, okullarımızdaki eğitim ortamını baltalayan, öğretmenlerimizin itibarını lekeleyen, çocuklarımızın yarınlarını yaralayan bu saldırılar en sert şekilde cezalandırılmadığı sürece öğretmenlere yönelik bu veli terörünün sonu gelmeyecektir."

Basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanı YUSUF TEKİN'e şu çağrılar yapıldı:

"Öğretmenlerimize biçilen önlükler, itibarimiz ve can güvenliğimiz teminat altına alınmadığı sürece maalesef kefenimiz olacak."

"Aklı esenin, canı sıkılanın, kafası bozulanın gelip stresini atacağı/çatacağı yer okul ve eğitimci değildir."

"Öğretmene şiddetin olağanlaşması ürkütüyor. Acilen caydırıcı önlem alınmalıdır."

"Milli Eğitim Bakanlığı bu tip olayları kınama ile yetinmemeli, inisiyatif almalı, 24 Kasım’da yasal düzenleme gelmelidir."

Basın açıklamasında, saldırıya uğrayan öğretmene geçmiş olsun dileklerinin iletildiği ve her zaman yanlarında olunduğu belirtildi. Ayrıca, yargı sürecinin yakından takip edileceği vurgulandı.

Yürüyüşe katılan öğretmenler, eğitimcilere yönelik şiddetin son bulması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını ve caydırıcı önlemlerin alınmasını istediler.

urfa çağdaş akçakale öğretmen saldırı şiddet kınama
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı