Advert
Advert

Eyyübiye Halkı Başkan Beyazgül’ün Girişimleriyle Rahat Bir Nefes Aldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Eyyübiye ilçesinde bulunan Katı Artık Bertaraf Tesisinde yeni alınan makinaların da devreye alınmasıyla birlikte kötü kokudan dolayı evlerinin pencerelerini açamayan vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Eyyübiye Halkı Başkan Beyazgül’ün Girişimleriyle Rahat Bir Nefes Aldı
Eyyübiye Halkı Başkan Beyazgül’ün Girişimleriyle Rahat Bir Nefes Aldı Admin
Advert

Kentte Eyyübiyeli vatandaşların yaşamış oldukları kötü koku sorununa kalıcı çözüm üretmek için gerekli çalışmaları yapan ve tesis yetkilileriyle sürekli temas halinde olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye ilçesindeki kötü koku sorununu da çözüme kavuşturdu.

Tesise entegre edilen 7 yeni makinanın devreye alınmasıyla birlikte Eyyübiye’de kötü koku hissedilir derecede azaldı. Öyle ki daha önceden evlerinin kapı ve pencerelerini açamayan vatandaşlar şimdilerde pencerelerini rahatlıkla açarak evlerinde vakit geçirebiliyor.

Yapılan çalışmalarla 120 milyon TL yatırımla hem Eyyübiye kötü kokudan kurtuldu hem de 40.000 hane için elektrik enerjisi üretecek altyapı kuruldu. Bölgede yaşayan vatandaşlar rahata kavuşurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Himayelerinde başlatılan Sıfır Atık projesine de büyük katkı sağlandı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “HALKIMIZIN RAHAT BİR NEFES ALMASINI SAĞLADIK”

Katı atık berteraf tesisinde makinaların devreye girmesiyle birlikte ilçede kötü kokunun büyük ölçüde sona erdiğini aktaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa’da bir başarıya daha imza attık. İstanbul’un Haliç’i neyse Eyyübiye’deki kötü koku da o şekildeydi. 24 saat koku vardı. İnsanların gece uyuyabilmesi mümkün değildi. Kapı pencereleri kapatmalarına rağmen yine de çok zordu. Buradaki işletmecilerle görüştüğümüzde vatandaşlarımızın yerinde bir gece kalmaları yönünde telkinde bulunduk. Kimsenin tahammül edebileceği bir koku değildi. Biz de bu kokudan vatandaşlarımızı kurtarsak her şeye değer diye düşündük. Kolları sıvayarak yeni alınan motorlarla birlikte bütün makinaların çalışmasını sağladık. Halkımız Belediye Başkanı olarak şahsıma inandılar. Ben bir kez daha bana inanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN BEYAZGÜL’E TEŞEKKÜR

Eyyübiye’de ikamet eden vatandaşlar daha önceleri evlerinde cezaevi gibi her yeri kapattıklarını buna rağmen dayanamadıklarını ancak şimdilerde kokunun çok büyük oranda ortadan kalktığını belirterek kokunun giderilmesinde gösterdiği büyük emek ve özveriden ötürü Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e ve ekibine teşekkür ettiler.

urfa çağdaş urfa haberleri eyyübiye katı arıtma tesis bertaraf tesisi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı