Advert
Advert

Akaryakıt zammına karşı sürücüler kontak kapattı

Eyyübiye’deki yeni Oto Galericiler Sitesi’ndeki yolda sürücüler eylem yaptı. Kontak kapatan sürücüler, yetkilileri göreve davet ederek sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Akaryakıt zammına karşı sürücüler kontak kapattı
Akaryakıt zammına karşı sürücüler kontak kapattı Admin
Advert

15 Temmuz tarihli Resmî Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle benzin, mazot ve otogaza rekor zam yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle akaryakıta uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) benzinde ve motorinde 5 lira, LPG’de 4 lira artış olarak belirlendi. Daha önce Katma Değer Vergisindeki (KDV) artışlarla beraber benzinin litre fiyatı 28,03 liradan 34,84 liraya, mazot (motorin) 26,31 liradan 33,13 liraya, otogaz ise 11,35 liradan 15,91 liraya yükseldi. Yaşanan bu gelişmenin ardından Urfa’daki sürücüler, isyan etti.

Oto Galericiler Sitesi’ndeki yolda sürücüler eylem yaparak kontak kapattı. Korna çalan sürücüler, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Sürücülerden Mehmet Yılmaz, girdi maliyetleri altında ciddi şekilde ezildiklerini belirterek yaşanan bu sürecin nereye varacağını bilmediklerini ifade etti.  Bu zamların ardından araçlarını hareket ettiremediklerini belirten Yılmaz, yetkililerin acilen bu soruna bir çözüm bulmalarını istedi.(urfa1ha)

urfa çağdaş şanlıurfa akaryakıt zam sürücü kontak kapatma ekomoni
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı