Advert
Advert

Viranşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı

Viranşehir’de, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7’nci yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Viranşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı
Viranşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkuyla Kutlandı Admin
Advert

Viranşehir Kaymakamlığı ve Viranşehir Belediyesince düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve protokol üyelerinin Viranşehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ziyareti ile başladı.

Etkinlik, Tepret Camisinde Şehitler için okunan mevlit ve eski müzede açılan 15 Temmuz temalı resim sergisi ile devam etti.

Akşam etkinlikler kapsamında ise, Viranşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nden Kaymakamlık tören alanına kadar ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile kortej yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde ay yıldız bayraklarla Kaymakamlık tören alanına kadar ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları atarak yürüdü.

Buradaki kutlamaya, Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Tuncay, Garnizon Komutanı vekili Piyade Binbaşı Mehmet Köpüklü, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Viranşehir İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, Viranşehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Seyyid Mücahid Seyyid, Kamu kurum amirleri, Gaziler, Şehit yakınları, STK üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama ve anma etkinliği, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Gecede; İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, Viranşehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Seyyid Mücahid Seyyid ve 15 Temmuz Gazisi Ali Tuğay günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirdi.

BAŞKAN EKİNCİ: 15 TEMMUZ GECESİ TARİH YAZILDI 

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci yaptığı konuşmada, ülkenin geleceğini yok etmeye yönelik hain darbe girişimine sahne olan karanlık gecenin üzerinden 7 yıl geçtiğini hatırlatarak, tarihe kara leke olarak geçen darbe gecesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla birlikte 18 Mart Çanakkale ruhuyla cesur ve korkusuzca sokaklara inen halk tarafından bertaraf edildiğini söyledi.

15 Temmuz gecesi hain teröristlerle mücadele eden herkesin vatanının ne kadar önemli olduğunu tekrar gösterdiklerini ifade eden Başkan Ekinci; “Şehitlerimiz ve Gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleri kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl kendilerini gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılan hain darbe girişimini Vatanı için bedenlerini siper ederek, engellemeye çalışan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Milli duyguların doruğa çıktığı etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması ile devam edildi.

Öğrenciler tarafından kahramanlık şiirlerinin de okunduğu programda, Ferhat Oğuz Korç tarafından ilahi dinletisi ve kahramanlık türküleri söylendi.

15 Temmuz gecesinde yaşananlarla ilgili  Sinevizyon gösterisinin de yer aldığı programda; Protokol üyeleri tarafından, 15 Temmuz Gazileri ve Viranşehir Şehit Aile ve Gaziler Derneği’ne plaket verilirken, İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atletizm, Masa Tenisi ve Bilek güreşi yarışmalarında dereceye girenler de çeşitli hediyeler verildi.

Yaklaşık 5 saat süren 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği, İlçe Vaizi Ali Yıldız tarafından okunan hatim duasının ardından saatlerin gece yarısını gösterdiği 00.13’te ise programda ve ilçedeki tüm camilerde okunan salalarla sona erdi.

Bu arada program boyunca Viranşehir Belediyesi tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

urfa çağdaş viranşehir 15 temmuz darbe kalkışma demokrasi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı