Advert
Advert

İHH Bayramda yetimleri duygulandırdı

İHH Şanlıurfa Temsilciliği’nin geleneksel hale getirdiği “Yetim Çocuklarla Bayramlaşma” programı bu yıl çok ilgi gördü ve duygulandırdı.

İHH Bayramda yetimleri duygulandırdı
İHH Bayramda yetimleri duygulandırdı Admin
Advert

Yeşil Çınar Sofrası Bahçesinde Şanlıurfa İHH tarafından düzenlenen programa Urfalı, Suriyeli, Iraklı ve Filistinli 200 yetim çocuk anneleri ile katıldı. Alandaki oyun parkında önce doyasıya eylenen çocuklar daha sonra Şanlıurfa İHH’nın kendileri için özel hazırladıkları kavurma, pilav ve salatadan oluşan menülü yemeklerini keyifle yediler. Her bir yemek masasına yedi-sekiz yetim ve bir iki STK başkanı oturup beraber yemek yeyip sohbet ettiler.

Programa bölgenin tanınan âlimlerinden Şeyh İzzeddin Aksan, Emekli Vaiz İbrahim Öztürk, âlimlerden Abdulkadir Yüksel, M.Emin Açıl, Abdulbaki Aksan, Abdussamed Aksan hocalar, Araştırmacı Yazar Fadıl Kılıç, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Cuma Ağaç, Hüdapar İl Başkanı Emin Özaslan, çok sayıda STK Başkanı ve İHH gönüllüleri katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, yetimlere ve tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek; “özellikle ilerlemiş yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen yetimlerimizi yalnız bırakmayarak bugün buraya teşrif buyurup yetimlerimizi ve bizleri onurlandıran Seyda Şeyh İzzeddin efendiye hasetten teşekkür ederiz. İHH olarak Türkiye’nin en fazla yetimi olan ili, peygamberler şehri ilimizde siz değerli bağışçılarımızın, hayırseverlerin destek ve katkıları ile 4.500 yetim çocuğumuzun her birine sponsorluk sistemi ile ayda 400 TL nakdi yardımda bulunuyoruz, onların eğitimlerini çeşitli şekillerde destekliyor, onlar için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yapıyoruz. İşte bu gün de o günlerden biri, kutsal emanet olarak bildiğimiz bu yavrularımıza her bayramda bayramlaşma programı düzenleyerek yanlarında olduğumuzu hisettiriyoruz. Biz vakıf gönüllülerinin sevinci işte bu yavrularımızın sevinci ile orantılıdır, onlar üzgünse biz de üzgünüz onlar sevinçli ise bizde sevinçli ve mutlu oluyoruz. Bu yavruların ve annelerinin dünya ve ahiret mutluluklarına sebep olmak istiyoruz. Programımıza maddi katkı sunan hayırsever kardeşlerimize ve emeği geçen gençlerimize de ayrıca teşekkür ederiz, inşallah bu programlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. dedi.

Programda konuşan bölgenin önemli kanaat önderlerinden Şeyh İzzeddin Aksan efendi ise, Peygamber efendimiz(sav) yetimin kefaletini öyle teşvik etmiş ki, yetimin kefili ile cennette birlikte olacağını hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: “Ben ile yetimin kefili (onu büyüten), işaret parmağı ile orta parmağını yan yana kaldırarak “cennette böyle birlikte olacağız” demiş. Bu yetimlerle ilgilenmek dertlerine derman olmak, onları sevindirmek çok mübarek bir iştir, bunu yapan kardeşlerimizi tebrik ederiz. Ey kardeşlerim bu yetimlerle ilgilenmek Allah’ın sizlere bir lütfudur. Bunu böyle bilin. Bugün bu çocuklarla bir bayram günü beraber olmak bizi çok sevindirdi, duygulandık” dedi.  Resullullah(sav)’in böyle güzel bir müjdesi mazhar olursunuz inşallah. Biz de buraya geldik ki Cenabı Allah belki bu yetimler hatıra bizleri de affede. Allah hepinizden razı olsun, dedi.

Programda duygularını ifade eden STK başkanları programın kendileri için çok anlamlı geldiğini, duygulandıklarını ve ilk kez bayramın ruhuna tam anlamı ile uygun bir programa katıldıklarını ifade edip İHh yetkililerine teşekkür ettiler. Yetimlerle zaman geçirip sohbet muhabbet ettiler.

Yetimler kendileri için hazırlanan yemekleri gelen misafir büyükleri ile beraber yedikten sonra sıraya girip âlimlerin ve STK başkanlarının ellerini öpüp bayramlaştılar, İHH’nın yetimler için önceden hazırladığı ve içine 200 tl’nin olduğu bayramlık harçlık zarflarını da Şeyh İzeddin efendinin elinden alarak annelerine sarılıp sevinçlerini anneleri ile paylaştılar. Annelerin sevinçten duygulandıkları, bazılarının gözyaşlarına hâkim olmadıkları dikkat çekti.

urfa çağdaş şanlıurfa ihh yetim yardım
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı