Advert
Advert

Kadınlara pozitif ayrımcılık

Haliliye Belediyesi bünyesinde yer alan Millet evlerindeki kurslarla bir yandan meslek öğrenen kadınlar, bir yandan da Okuma Yazma Kursu ile eğitim alıyor.

Kadınlara pozitif ayrımcılık
Kadınlara pozitif ayrımcılık Admin
Advert

Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıklarını sürdürüyor.

Başkan Canpolat’ın direktifleriyle hayatın her alanında kadınların yanında olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, yürütülen çalışmalar kapsamında bünyesindeki Millet Evleri’nde meslek edindirme ve hobi kursları düzenliyor. Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Millet evindeki el sanatları, kuaför, okuma yazma, dikiş nakış kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticilerden hem teorik, hem de uygulamalı eğitim alıyor. Süleymaniye Millet evinde faaliyette olan dikiş-nakış, el sanatları ve kuaför kurslarına bölgedeki kadınların ilgisi yoğun olurken, bu kurslar ile meslek öğrenen kadınlar hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de verimli vakit geçiriyor. Hayata geçirilen Kırmızı Kurdele Projesi kapsamında devam eden okuma-yazma kursuna katılan kursiyerler ise buradan aldıkları eğitim ile okuma-yazma öğreniyor.  Düzenli olarak aldıkları eğitimlerle kurs sonunda yapılan sınavda başarılı alan kadınlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da veriliyor. Süleymaniye Millet evindeki okuma-yazma kursundan eğitim alan kursiyerler, sunulan imkanlar ile okuma-yazma öğrendiklerini ifade ederek, Başkan Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkür ediyor.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada ise “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” sloganıyla hizmet veren Ahmet Yesevi, Süleymaniye ve Sırrın Millet evlerindeki kurslarda faydalanmak isteyen kadınların, merkezlere başvuru yaparak, kayıt oluşturabilecekleri kaydedildi.

urfa çağdaş haliliye kadınlar
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı