Advert

MS hastalarında daha iyi sonuçlar alınıyor

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Ethemoğlu, Multiple Skleroz (MS) hastalığının tedavisi ile ilgili son dönemlerde güzel gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek özellikle erken tanıyla tedavisine başlanan MS hastalarında güzel sonuçlar aldıklarını kaydetti

MS hastalarında daha iyi sonuçlar alınıyor
MS hastalarında daha iyi sonuçlar alınıyor Admin
Advert

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 2015 yılından itibaren hizmet veren Multiple Skleroz ve Demiyelinizan Hastalıkları Polikliniği vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Harran Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Ethemoğlu poliklinikte deneyimli bir ekip ile hizmet verirken özellikle MS hastaları ile ilgili yaptıkları başarılı tedaviler ve alınan sonuçlarla dikkat çekiyor.

30 Mayıs ‘Dünya MS Farkındalık Günü’ dolayısıyla MS hastalığı ile ilgili bir açıklama yapan Doç. Dr. Özlem Ethemoğlu, bu hastalığın ortaya çıkma durumu, tanı ve tedavisi ile ilgili bilgiler verirken hastalıkla ilgili tıp dünyasındaki gelişmelerden de bahsetti.

Doç. Dr. Ethemoğlu şunları ifade etti:

“MS hastalığı, beyin, beyinciği ve omuriliği etkileyen ve ataklarla seyreden bir hastalıktır. Özellikle 20-40 yaş arası ve daha çok kadınlarda görülmektedir. Travma sonrası genç hastalarda görülen en sık engellilik sebebidir. Hastalığın iyi seyretmesinde ve engelliliğin gecikmesi veya önlenmesinde en önemli faktörlerden biride erken tanı ve tedavidir.

Dünyada MS tedavisi ile ilgili son yıllarda çok güzel gelişmeler yaşanmaktadır. Her geçen gün yeni bir ilaç MS tedavisi için onay almaktadır. Ülkemizde de MS tedavisinde kullanılan ilaçların büyük bir kısmı onay almıştır ve kullanılmaktadır.

Polikliniğimiz hizmet vermeye ilk başladığında MS hastalarının düzenli takibe gidecekleri bir merkez olmadığı için şehir dışına gittiklerini gördüm. Hastaları bilgilendirme çalışmalarımız sonrasında sadece ilimizdeki MS hastalarımız değil yakın illerdeki MS hastaları da tarafımızca takip edilmeye başlamıştır. Düzenli olarak bir MS uzmanın tarafından takip edilmek hasta gelişebilecek kötüleşmenin daha erken fark edilmesini, en uygun zamanda tedavi değişimi yapılabilmesini ve hastalığa bağlı gelişebilecek başka sorunlarının fark edilip, müdahale edilmesi sağlamaktadır. Özellikle erken tanı koyduğumuz ve tedaviye başladığımız hastalarda daha iyi sonuçlar elde etmektedir ve çoğu normal hayatına devam edebilmektedir.

30 Mayıs Dünya MS Farkındalık Günü’nde bir kez daha hastalarımıza artık MS hastalığının tedavisi olmayan ve hayata ümitsizlik ile bakacağınız bir hastalık olmaktan çıktığını hatırlatmak istiyorum. MS tedavinde yaşanan olumlu gelişmeler geleceğe umutla bakmamıza neden olmaktadır.”

urfa çağdaş şanlıurfa urfa haberleri sağlık dr. özlem ethemoğlu ms hastası tedavi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı