Advert
Advert

Urfa Dart sporuyla tanışmaya başladı

Türkiye’de 2005 yılından bu yana büyük ilgi gören Dart sporu hakkında Bocce Bowling ve Dart il Temsilcisi Halil Durmuş ile Şanlıurfa’da son zamanlarda büyük ilgi gören Dart sporu hakkında bilgiler aldık.

Urfa Dart sporuyla tanışmaya başladı
Urfa Dart sporuyla tanışmaya başladı Admin
Advert

Urfa Çağdaş / Bazılarına göre meslek, bazılarına göre eğlence amaçlı yapılan Dart sporuyla ilgili Haber Müdürümüz Aziz Budak, İl Temsilcisi Halil Durmuş ile yaptığı söyleşi.

Kendinizi tanıtırmısınız?

Ben Halil durmuş Şanlıurfa 1984 doğumluyum Harran üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği mezunuyum. ilk okul, orta okul ve lise yıllarında birçok spor branşıyla uğraştım.(hentbol, voleybol atletizm, ve futbol)şuan Şanlıurfa Bocce Bowling ve  Dart il Temsilcisiyim. 

Dart sporu nedir?

Kimine göre bir spor dalı, kimine göre barlarda ve eğlence mekanlarında eğlence  amaçlı boş zamanlarını değerlendirmedir. Bazılarına göre de bir meslektir. Maliyet olarak cuz-i bir spordur. Bir hedef tahtası, üç adet ok, bir adet yazı tahtası ve üç metre boş bir alan yeterlidir.

Dart sporuyla nasıl tanıştınız?

Dart sporuyla 2010 yılında Gaziantep’te Beden Eğitimi Öğretmeni olarak bir lisede çalışırken Büyük şehir belediyesinin 25 ARALIK Gaziantep’in kurtuluşu adına düzenlenen turnuvalarına eğlence amaçlı katılarak tanıştım.2010-2013 yılları arasında büyük şehir belediyesinin düzenlediği turnuvalara katılarak devam ettim.

Profesyonel olarak başladınız?

2013 yılında aslen Gaziantepli olan ALMANYA’da federasyonumuz tarafından Avrupa şampiyonasında

Tanışılan ve Türkiye’ye davet edilen MUSTAFA ÖZCAN nın vesilesiyle tanıştım. bu işi bir spor olarak yapmaya karar verdim kendi evime bir Dart tahtası kurdum ve antrenmanlara başladım daha sonra il turnuvalarına katıldım, Antalya, Ankara ve Gaziantep’te yapılan Türkiye şampiyonalarına katıldım. İlde okul sporları turnuvalarına katıldık. kız ve erkek takımları kurduk daha sonra il içi ferdi turnuvalar düzenledik bu turnuvalarda dereceye giren sporcuları Türkiye Şampiyonalarına götürdük. İl karması Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorisinden oluşur. 

Kazandığınız başarılardan bahsedebilirmisiniz?

Gaziantep’te okul sporlarında 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında Genç kızlarda TÜRKİYE 2.ligi Bölge 1.ligi  il 2..ligi ,Genç erkeklerde TÜRKİYE 8.liği Bölge  1.liği , il 1.liği il 2.liği, yıdızlarda TÜRKİYE 5. Liği bölge 1.liği il 1.liği. Türkiye şampiyonalarında son  üç yıl içinde 36 tane madalya kazandık ve milli takıma genç kızlardan 2 sporcu  verdik. Genç erkeklerde ise iki sporcumuz milli takıma girmek üzere. 

Şanlıurfada dart sporunun yaygınlaşması için projeleriniz var mı?

Tabi ki var öncelikle dart sporunun ilimizde gelişmesi için il milli eğitim ve  gençlik spor hizmetleri bünyesin okul sporlarında faaliyet yapmaya çalışıyorum. Daha sonra bi dart salonu açıp il içi ferdi ve takımlar arası müsabakalar düzenlemeyi düşünüyorum. Bu müsabakalardan her kategoriden ilk dört’e giren sporcuları Türkiye şampiyonalarına götürmeyi  hedefliyorum. Bunların yanında dart sporuyla  Şanlıurfa’da birçok kurumun tanışmasını amaçlıyorum.  

Hangi kurumlardan destek bekliyorsunuz?

Gönül isterki birçok kurum ve kuruluşun bize destek olmasını  ama Şanlıurfa’daki belediyelerimiz, başta büyük şehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinin, valiliğimizin ve gençlik spor ve il hizmetlerinin   Şanlıurfa adına yapmak istediğimiz tesis, dart malzemeleri, Türkiye şampiyonalarına gitmek için araç tahsisi   konularında desteklerini bekliyorum en kısa süre içinde kurumlarımızdan randevu alıp çalışmalarımıza başlayacağız.  (Aziz Budak-Gazete Urfa)

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Dart Sporu Bowling Bocce Aziz Budak Halil Durmuş ok beden eğitim öğretmeni
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı