Advert

Harran Üniversitesi’nde Önemli Bir Merkez Kuruluyor

Harran Üniversitesi, Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) ve Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (İSKAV)iş birliğinde, IQVET 3 programı ile yürütülen ‘Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında Mesleki ve Teknik Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi’nin toplantısı ve 2. Diyalog Aktivitesi programı gerçekleşti.

Harran Üniversitesi’nde Önemli Bir Merkez Kuruluyor
Harran Üniversitesi’nde Önemli Bir Merkez Kuruluyor Admin
Advert

İstanbul’da gerçekleşen programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, GAPYENEV Müdürü Prof. Dr. Azmi Aktacir, OSB MYO Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Cevher İlhan Cevheri, Dr.Öğr.Üyesi Yusuf Işıker, Öğr. Gör. Mehmet Akif İlkhan, ile Öğr.Gör. Ahmet Ersin Altıparmak, bakanlık temsilcileri, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Harran Üniversitesi’nde, üniversite-sanayi iş birliğinin öneminden hareketle sektörün ihtiyacı olan kalifiye ara eleman, usta ve usta öğretileri yetiştirilecek

Ülkemizde teknik eğitim seviyesinin yükseltilmesi adına yapılanprogramın eğitim ve uygulama yeri olarak Harran Üniversitesi Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi (GAPYENEV) kararlaştırıldı.

GAPYENEV’de kurulacak olan merkez, yenilikçi teknolojilerin öğrenilmesine yönelik sektörelaçıdan sürekli eğitim merkezi olacak. Harran Üniversitesi bünyesindeki eğitim merkezi, hem çevrimiçi hem de uygulamalı olarak eğitimler gerçekleştirerek ulusal ve uluslararası düzeyde sertifikalandırma yapabilecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Şanlıurfa’nın ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan bu merkez, mesleki ve teknik liselerde daha nitelikli personel yetiştirmek için, tesisat teknolojileri ve iklimlendirme alanı öğretmenlerinin mesleki bilgi ve becerilerini günümüz teknolojileri kullanarak ileri seviyeye taşıyacak bunun yanı sırasektörde çalışan personellerin mesleki yeterliliklerin artırılması da sağlanacak.

urfa çağdaş şanlıurfa harran üniversitesi eğitim kalite
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı