Advert

Öğrenciler Farklı Projelerle Geleceğe Hazırlanıyor

Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde, Sosyal Uyum ve Girişimcilik Derneği ortaklığında ve Konrad Adenauer Vakfı desteğiyle devam eden “Gençleri İyileştirme Projesi: Depremin Olumsuz Etkilerinin Azaltılması ve Gençler Arasında Sürdürülebilir Dayanışmanın Güçlendirilmesi” isimli projede gençler birçok aktivite ile kendilerini geleceğe hazırlıyor.

Öğrenciler Farklı Projelerle Geleceğe Hazırlanıyor
Öğrenciler Farklı Projelerle Geleceğe Hazırlanıyor Admin
Advert

Aktivitelerin birinci ayağında katılımcı gençler, alanlarında uzman akademisyenlerden afetlere ve gençlik çalışmalarına yönelik çeşitli konularda interaktif söyleşiler gerçekleştirdiler.  Gerekli teorik ve pratik donanımı sağlamış olan gençler, projenin ikinci ana ayağı olan iki günlük bir çalıştay ile hem kendileri hem de çevreleri için neler yapılabilir konusunda yoğun çalışmalar yaptılar. Çalıştayda dayanıklılık, hazırlılık ve kapsayıcılık ilkelerine dayalı bir şekilde acil, kısa ve uzun vadeli aksiyon planları oluşturdular.

Projenin son ayağı olan Fikir Atölyesi etkinliğinde ise gençler dört adet proje hazırlayarak öğrendiklerini pratiğe dökmeyi hedeflediler.

Proje kapsamında, İstanbul Üniversitesi Öğretim ÜyesiProf. Dr. Veysel Bozkurt, Sakarya ÜniversitesiÖğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ekmel Geçer ile Dr. Öğretim Üyesi Aslıhan Nişancıve İbni Haldun Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Taha Burak Toprak gibi isimler gençlerle buluşarak afet sosyolojisi,psikolojisi ve pratik uygulamalar üzerine eğitimler verdiler.

Projenin açılışına katılan Konrad Adenauer Vakfı Türkiye Direktörü WalterGloss, katılımcı gençlerle deprem deneyimleri üzerine sohbet ederek projenin önemine vurgu yaptı. Direktör Gloss, gençlere projede başarılar dileyerek her zaman desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Fikir Atölyesine katılarak üniversite öğrencileriyle buluşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, gençlerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Rektör Güllüoğlu, böylesine önemli bir projede yer alan gençlerin, artık daha fazla sorumluluk sahibi olduklarını ve bunun hakkını vereceklerinden emin olduklarını vurguladı.

Yapılacak çalışmalarda, üretilecek projelerde üniversite yönetimi olarak her zaman gençlerin yanında olduklarının altını çizen Rektör Güllüoğlu, üniversitedeki yeni yönetim anlayışının öğrenci odaklı olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, aynı zamanda katılımcı öğrencilerin deneyimlerini dinleyerek çeşitli tavsiyelerde bulundu. Katılımcılar açısından oldukça motivasyonel olan bu ziyaretin ardından öğrencilerimize sertifikaları Rektör Güllüoğlu tarafından takdim edildi.

Projenin Fikir Atölyesi bölümüne Ankara’dan günübirlik katılım sağlayan Konrad Adenauer Vakfı Türkiye proje koordinatörü AnastasiaPazer-Ilgaz da projenin başarısından duyduğu memnuniyeti ifade ederek Harran Üniversitesi ile her zaman yakın temas içerisinde çalışmaktan onur duyacaklarını vurguladı.

 

urfa çağdaş harran üniversitesi eğitim proje
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı