Advert
Advert

Eyyübiye'de kadınlar günü etkinliği-VİDEOLU-

Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen, ‘Kadınlar Günü’ etkinliğine Eyyübiye’li kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Eyyübiye'de kadınlar günü etkinliği-VİDEOLU-
Eyyübiye'de kadınlar günü etkinliği-VİDEOLU- Admin
Advert

Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Gün boyunca devam eden kadınlar günü etkinliklerinin ilk seansında Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde resim sergisi ve söyleşi programı organize edildi. Urfa Fotoğraf Evi Kadın Temalı fotoğraf sergisi ile Yazar Betül Sayan Bozdoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Değişen Kadın Vizyonu’ adlı söyleşi kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü. Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Uysal ile Eyyübiye’li kadınların katılım gösterdiği etkinlikler bu akşam da GAP-TEM konferans salonunda Ressam Ayşe Işık resim sergisi ve Derya Sahil Eroğlu’nun sunacağı konserle devam edecek. 

Etkinlikler kapsamında Eyyübye’li kadınlara seslenen Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Gnübeği, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Günbeği,”Öncelikli olarak evladını yitirmiş, Vatanını yitirmiş kadınlarımız başta olmak üzere kıymetli protokoldeki kadınlarımızın ve buradaki tüm kadınların 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum ve saygılar sunuyorum. Bir saygı ve sevgide programı nedeni ile şehir dışında olan Sayın Başkanımız Mehmet Ekinci’nin selamları vardı ve Dünya Kadınlar gününüzü kutluyor. Kadınlar gerek Ekonomi içerisinde olsun gerek siyasi hayat içerisinde olsun gerek toplumsal duyarlılık açısından olsun bugüne kadar her ne kadar tarihi süreçte dezavantajlı durumda bırakılmışsa da 14 yılda kadınlarımız gerçekten ekonomik, siyasi ve toplum haklarında kadın ve erkek arasındaki eşitsizlikleri anlamında çok iyi çalışmalar yapıldı. Tüm kadınlarımızın tekrardan kadınlar gününü kutluyorum ve saygı sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

Programa ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci de kadınlar gününün sadece bir gün değil her gün kutlanması gerektiğini söyledi. Ayşe Ekinci,” Kadın aslında bir anne, bir eş bir toplumun en üretici noktası ve meseleye kadın gözü ile değil insan odaklı bakmak lazım. Kadının yanına şiddeti asla ve asla sizlerin ve benimde yakıştıramayacağı gibi kadının şiddet görmediği, ötelenmediği ve ötekileştirilmediği bir dünya olmasını istiyorum. Kitabımız Kuran’ı Kerim ne diyor? Başta Nisa süresi olmak üzere kadının önünü açıyor özelliğini ilk önce Allah’ü Teâlâ ve sevgili peygamber efendimiz anlatıyor. Sonrasında bazı kesimlerin modern diye tabi ettikleri bir dönem başlıyor. Kadın ötekileştiriliyor seçimleri yüzünden bir nevi toplumdan dışlanıyor. Ben bir Anne bir eş ve bir kadın olarak 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum. “ dedi.

‘Yeni Türkiye’nin Kadınları’ isimli söyleşide Eyyübiye’li kadınlarla bir araya gelen Yazar Betül Sayan Bozdoğan da, kadının toplumdaki yeri ve geldiği konuma değindi. Kadının artık ayakları üstünde duran, toplumun her kademesinde aktif olarak rol alan bir birey olduğunun altını çizen Bozdoğan’ın konuşmaları sık alkışlarla kesildi. Program sonrası Eyyübiye Belediyesi tarafından kadınlara çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca Betül Sayan Bozdoğan’ın Yeni Türkiye’ni Kadınları isimli kitabının imza töreni de kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü.

URFA ÇAĞDAŞ ŞANLIURFA 8 MART KADINLAR GÜNÜ EYYÜBİYE BELEDİYESİ
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı