Advert

Gebe kadınlar için önemli uyarı.

Gebelerin merak ettikleri konulardan birisi de Ramazan ayında oruç tutup tutamayacaklarıdır. Gebelerin kafasını karıştıran bir konu olan oruç hakkında birçok yerde sıklıkla tartışmalara rastlanabilir. Hamilelik döneminde oruç tutmak zararlı mı, oruç tutmak bebeğe zarar verir mi gibi sorular birçok gebenin kafasını karıştırır.

Gebe kadınlar için önemli uyarı.
Gebe kadınlar için önemli uyarı. Admin
Advert

Gebe kadınlar hekim kontrolünde oruç tutmalıdır.

Gebelik öncesi kilosu normalin altında olan annelerde, riskli gebeliklerde, erken doğum veya düşük doğum ağırlıklı bebek dünyaya getirme ihtimali bulunan annelerde oruç tutmak oldukça riskli olabilir. Bu nedenle oruç tutmak isteyen anne adaylarının kadın doğum uzmanlarına danışarak hareket etmeleri iyi bir tercih olacaktır.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıklar ve Doğum Uzm. Dr. Deniz Çokay yaptığı açıklamada;

Bugün gebelik ve oruç ile alakalı hastalarımızın aklında olan sorulara bilimsel veriler ışığında cevap vermek istiyorum.

“Literatür kaynaklı veriler ışığında tansiyon veya şeker ile komplike olmuş gebeliklerde oruç tutulmasını veya katı diyetleri kesinlikle önermiyoruz. Bununla beraber sağlıklı gebeliklerde de yapılan çalışmalarda ay ay yani mevsime göre değişmekle beraber gebeliklerde gebeliğin sonuçlanması ile alakalı olarak anne karnında ölüm riski olmamakla beraber bebeğin kilo artışında azalma suyunda azalma olabilmektedir. Uzun vadeli çalışmalarda oruç tutması çocuğun boyunun bir santimetre daha kısa olmasına sebep olabilir. Bunun dışında sağlıklı olmayan beslenme hem anne karnında gelişme hem de yaşam boyu gelişimde olumsuz etkileri olabileceğini biliyoruz. Biz herhangi bir sağlık problemi olmayan oruç tutmak isteyen tüm gebelerin alanında uzman bir hekimle görüşmesini ve takipleri aksatmamasını istiyoruz” dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa sağlık gebe kadın hamile kadın oruç tutmak
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı