Advert
Advert

Urfa İHH’dan depremzedelere dev yardım

Şanlıurfa İHH, Deprem günü olan 6 Şubat’tan bu yana Bir aylık Faaliyet Raporunu açıkladı.

Urfa İHH’dan depremzedelere dev yardım
Urfa İHH’dan depremzedelere dev yardım Admin
Advert

Bu deprem felaketinde vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınlarına ve hepimize sabr-ı cemil dileriz.

6 Şubat’tan 6 Mart’a kadarki bir aylık süreçte yaptığımız çalışmaların özetidir.

6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremden hemen sonra (dakikalar içerisinde) tüm imkanlarımızla halkımızın yanında olduk. Haftalarca gece gündüz çalışmalarımız kesintisiz/aralıksız sürdü. Çünkü felaketin boyutu çok büyüktü.

İlk bir ayda faaliyetimiz iki başlık altında yaptık. 1) Arama Kurtarma çalışmaları 2) Acil ayni ve nakdi insani yardım çalışmaları

1)      İlk etapta eğitimli olan 20 kişilik Arama Kurtarma ekibimizle AFAD koordinasyonunda İlimizdeki enkazlarda arama kurtarma faaliyetlerinde bulunduk. İlimiz Ş.Urfa’da enkazlarda arama tarama ve kurtarma faaliyetleri bitince de eğitimli ekibimiz ve diğer gönüllülerimizden oluşan toplam 106 kişilik ekiplerimiz Adıyaman, K.Maraş G.Antep ve Hatay’da enkazlarda arama kurtarma çalışmalarında bulunduk.

Şanlıurfa İHH Arama Kurtarma ekiplerimiz ilk iki hafta boyunca deprem bölgesinde 106 kişi ile (11 ekip, 11 araç ile) 27 enkazda çalıştı. Bu arama kurtarma çalışmalar neticesinde ekibimiz ve kardeş ekipler çalıştığı 27 enkazda 12 kişiyi canlı kurtarırken, 73 kişiyi de maalesef ölü olarak çıkardılar.

2)      İlk günden itibaren acil ayni ve nakdi insani yardım çalışmalarına başladık. Sıcak yemek, çorba, hazır yemekler ve konserve çeşitleri gıda kolisi, mama, su, battaniyei sünger döşel, çocuk bezi, hijyen paketi, giysi, çorap, çamaşır, ayakkabı vb temel ihtiyaç malzemelerini personellerimiz ve 18 gönüllü mobil ekiplerimizle(yaklaşık 250 kişi ile) hızlıca dağıttık.

Şanlıurfa İHH olarak söz konusu acil yardımlarımız sadece Şanlıurfa ve ilçeleri ile sınırlı değildi. Bizden çok daha fazla hasarlı olan komşu illerimiz de de hem rama kurtarma çalışmalarımızı hem de acil insani yardım çalışmalarımızı yaptık. Defalarca Adıyaman K.Maraş, G.Antep ve Hataya ekip ve yardımlarımızı gönderdik. Çevre illere gönüllü berberler gönderdik, hastanelerdeki yaralıların ihtiyaçlarını karşıladık. Taziye evleri, spor kompleksleri, camiler gibi toplu yaşam yerlerinde kalan depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olduk ve olmaya da devam ediyoruz.

Bir ay içerisinde nakdi ve ayni yardımlar yaptık. Bu bir ayda yaptığımız insani yardımların piyasa değeri yaklaşık 13.450.000 (onüçmilyondörtyüzellibin) TL’dir.

Bu yardımları bize bağışlayan hayır sahipleri başta olmak üzere bu yardımların tasnif ve dağıtımında emeği geçen tüm birimlerimize(Yönetim Kurulu, Arama Kurtarma, Kadın Kolları, Genç İHH, Yetim Birimi, İl İçi Yardım Birimi vb.), personellerimize ve tüm gönüllülerimize cani gönülden teşekkür ederiz. Allah bir daha böyle bir felaket göstermesin.

Deprem bölgelerinde yardım çalışmalarımız devam etmektedir. İmkânlarımız dâhilinde yaraları sarmaya devam ediyoruz. Ramazanı şerif ayı da yaklaşıyor. Depremzedelere yardım faaliyetlerinin hız kesmeden devam etmesi lazım. Şimdilik ihtiyaç listemiz şu şekildedir;

Gıda Kolisi

Kahvaltılık (sahur)

Konserve ve hazır yemek çeşitleri.

 Mama

Hijyen paketi

Çocuk Bezleri

Giysi ve çamaşırlar

Ayakkabı çeşitleri

Halı ve halıfleksler

Destekleriniz için hesap bilgilerimiz şöyle;

Alıcı / Hesap Adı: ŞANLIURFA İHH - IBAN: TR790020500000832353200001

Not: Açıklama kısmına DEPREM yazınız.

urfa çağdaş şanlıurfa ihh yardım deprem gda kolisi urfa çağdaş şanlıurfa ihh yardım gıda kolisi deprem yardım
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı