Advert

Başkan Kuş, Zorluk ve Acılarla Yüzleşen Kadınları Hatırlattı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, hayatın her aşamasında zorluk ve acılarla yüzleşenlerin kadınlar olduğunu ifade etti.

Başkan Kuş, Zorluk ve Acılarla Yüzleşen Kadınları Hatırlattı
Başkan Kuş, Zorluk ve Acılarla Yüzleşen Kadınları Hatırlattı Admin
Advert

Aileden başlayarak etkileri binlerce yıla uzayan medeniyet serüveninin baş aktörünün kadın olduğuna değinen Başkan Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

Eril ve dişil iki canlıdan müteşekkil olan insanlık, biri olmadan diğeri olmayan bir düzen içerisinde yaratılmıştır. Her canlı gibi insan da iki farklı cinsiyet vesilesiyle varlığını sürdürmekte, yaratılış fıtratı üzere farklı sorumluluklar üstlenmektedir. Kadının yaratılıştan gelen naif ruhu, annelikten kaynaklanan koruyup kollama duygusu ise onun ağır yükler altında ezilmesine, acı çekmesine ve zorluklarla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır.

İnsanlık tarihi boyunca hemen her toplumda bariz şekilde ortaya çıkan, kadını ötekileştiren, hor gören, ayrı bir sınıf olarak değerlendiren anlayış, milletimiz nezdinde kabul görmemiş, kız çocuğu evin bereketi kabul edilmiş, anne ve eş olarak da kadın yüceltilmiştir. Tüm olumlu düşünce ve tutumlara rağmen, ne yazık ki hayatın her aşamasında zorluk ve acılarla yüzleşmenin en büyüğü de kadınların payına düşmüştür.

Kültürümüzde ve onun mayası olan dinimizde, ayaklarının altına cennet serilen kadınların çektiği acılara, bundan bir ay önce karşı karşıya kaldığımız deprem afetinde de üzülerek şahit olduk. Yakınlarını, evlatlarını kaybeden annelerin acılarının tarifinin ve telafisinin imkânsız olduğunu biliyoruz.

Henüz deprem yaralarının sarılmaya devam ettiği bir süreçte, toplum olarak her alanda kadınların çektiği acı ve ıstırapların giderilmesi gerektiğine inanıyor, deprem felaketinde hayatını kaybeden başta kadınlarımız olmak üzere tüm kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum.

Bu vesileyle, Eyyübiye Belediyesi olarak kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizi, toplumun her kesimine hakkaniyetle hizmet ulaştırırken, kadınlarımızın hayatına dokunan projelere pozitif ayrımcılık uygulamaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

urfa çağdaş eyyübiye başkan kuş kadınlar günü 8 mart
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı