Advert

'İhtiyaçlarımız karşılanmıyor, zor durumdayız'

Atatürk, Bahçelievler ve Hızmalı Mahallesinde görüştüğümüz vatandaşlar depremde hasar aldığı için evlerine giremediklerini belirterek, ilgili kurumlardan destek beklediklerini dile getirdiler

'İhtiyaçlarımız karşılanmıyor, zor durumdayız'
'İhtiyaçlarımız karşılanmıyor, zor durumdayız' Admin
Advert

Urfa’da çoğu kendi imkanları ile kurdukları çadırlarda kalan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasında sorunlar yaşanmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen illerden biri olan Urfa’da deprem nedeniyle çadırlarda kalan vatandaşlar, yaşam şartlarının zor olduklarını ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiklerini söylüyorlar.

SESİMİZİ DUYSUNLAR

Halen deprem korkusu ile yaşadıklarını söyleyen vatandaş çoğunluğu yetkililerden bekledikleri desteği bulamadıklarını belirterek, “Çadır sıkıntısı yaşıyoruz. Bazı vatandaşlarımız kendi imkanları ile kurdukları çadırlarda beklerken battaniye sıkıntısı yaşıyor. Burada sıcak yemek beklerken soğukta beklemek biraz zor. Bazı vatandaşlarımız çok mağdur bir durumda. Hepimizin psikoloji bozulmuş. Ama bazı yerlerde daha zor durumdadır. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Sesimizi duysunlar. Bir an önce çadır, ısınma işine el atsalar çok iyi olur” diyorlar.

KENDİ İMKANLARIMIZ İLE KURDUĞUMUZ ÇADIRLARI KALDIRMAMIZI İSTİYORLAR

Bu vatandaşlardan Gülşah Karayıldırım, deprem korkusu yüzünden yüzünde ve dudaklarından uçuklar çıktığını ve enfeksiyon kaptığını söyledi.

Karayıldırım, “ Bahçelievler semtinde oturuyorum, evimizde hasar var. Yani merdivenlerinde eğrilik var ve kolonlarımız kırık. Evimize sadece bir çekiç vurup gittiler. O binada can güvenliğimiz olmadığı için girmeye korkuyoruz. Kendi imkanlarımızla kurduğumuz çadırlarda soğuktan dolayı çocuklarımız hasta oldu. Hiçbir yetkili bu konu ile ilgili yardıma gelmedi. Onu geçtim burada kendi imkanlarımız ile kurduğumuz çadırları kaldırmamızı istiyorlar. Biz de bu durumda ne yapacağımızı bilmiyoruz artık” diyerek kara kara düşünüyor.

BURAYA HİÇBİR YETKİLİ GELMEDİ

Mikronlarımızı uzattığımız Filiz Işıkgül ise, “Kendim Atatürk mahallesinde oturuyorum. Oturduğum evde hasar olduğu için çadırda kalıyorum. Bu çadırları da kendi imkanlarımız ile kurduk. Onun yanı sıra hiçbir yetkili buraya ihtiyaçlarınız var mı yok mu diye sormaya gelmedi bile” diyerek bu durumdan şikâyet ediyor.

BİNAYA GİRİLMEZ DİYE BİR YAZI GELDİ BİZE

Hızmalı Mahallesinde oturduğunu söyleyen Ali Akuş da, “Binamıza ilk başta gelip hafif çatlaklar var dediler. Şimdide binaya girilmez diye bir yazı geldi bize. Bununla ilgili gidip müracaat ettik fakat bize bununla ilgili herhangi bir yazı gelmedi. İlk önce çadırda kalıyordum, şimdi de emekli olduğum kurumdaki idare bölümünde olan arkadaşların yanında kalıyorum. Buraya mahalle muhtarlarımızdan başka hiçbir yetkili gelmedi. Sadece bir Belediye Başkanı tek geldi oda göz atıp çekip gitti. Burada ki herkes ihtiyaçlarını kendi imkanları ile karşılamaya çalışıyor. Bir Suriyeli ekip var 3,4 gündür günlük sadece bir kerelik yemek dağıtımı yapıyorlar. Onun yanı sıra buradakilerin kendi imkanları ile kurdukları çadırlar var. Onları da birkaç gün içinde kaldıracaklar “ dedi.(Urfa1HA)

urfa çağdaş şanlıurfa deprem depremzade sıkıntı yetkili ağır hasar
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı