Advert
Advert

Viranşehir belediyesinden larva ilaçlama çalışması

Viranşehir Belediyesi, bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmaya başlaması nedeniyle sinek, sivrisineklere karşı larva ile mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Viranşehir belediyesinden larva ilaçlama çalışması
Viranşehir belediyesinden larva ilaçlama çalışması Admin
Advert

Viranşehir Belediyesi Sağlık İşler Müdürlüğü ekipleri, bahar ayları ile birlikte bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek, yaz aylarında haşere, larva ve kötü koku oluşumunu engellemek amacıyla ilçe genelinde çöp alanı, foseptik çukurlar, göletler ve dere yataklarında ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

İlaçlama çalışmalarında insan sağlığına ve çevreye zararı bulunmayan ilaçlar kullanılıyor.

Yapılan İlaçlama çalışmalarıyla bahar ve yaz aylarında vatandaşların rahat, huzurlu ve sağlıklı bir bahar ve yaz geçirmeleri için sineklerin neden olabileceği bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ilçede yaşayan vatandaşların bahar ve yaz aylarını rahat şekilde geçirmeleri için sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Haşerelere karşı erken önlem alınmasının önemli olduğunu belirten Başkan Ekinci: “Bahar ve Yaz aylarında sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi açısından erken dönemde yapılan larva mücadelesi büyük önem taşıyor. Tespit edilen noktalarda veteriner hekimliğimiz tarafından periyotlar halinde Sağlık Bakanlığından onaylı, ruhsatlı çevreye zararsız larva sitler kullanılarak dere yataklarında ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Halk sağlığına yönelik İlaçlama çalışmalarımız sezon boyunca devam edecek.” Dedi.

urfa çağdaş viranşehir belediye larva mücadele
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı