Advert
Advert

Gündüz evde gece çadırda

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilendiği iller arasında yer alan Urfa’da vatandaşlar “hasarsız” raporu verilse de evlerine girmeye cesaret edemiyor.

Gündüz evde gece çadırda
Gündüz evde gece çadırda Admin
Advert

Kahramanmaraş merkezli depremde etkilenen illerden biri olan Urfa’da deprem sonrası evlerinde hasar oluşan ya da sağlam olmalarına karşın tedirginlik yaşayan vatandaşlar, çoğunluğu kendi imkânları ile kurdukları çadırlarda kalmaya devam ediyor. Bir yandan da yaşadıkları o korku dolu dakikaları unutmaya çalışıyorlar.

PSİKOLOJİK OLARAK GİREMİYORUZ

Hasar tespit raporuna göre evlerine girmelerine mani bir durum olmamasına karşın yine de tedirginlik yaşadıklarını aktaran vatandaşlardan Ahmet Soyhan; “Evinize girebilirsiniz’ dediler ama psikolojik olarak giremiyoruz” dedi.

EVİMİZ HASARLI OLDUĞU İÇİN GİREMİYORUZ

Bir diğer vatandaş ise; “Evimiz hasarlı olduğu için giremiyoruz, gördüğüz gibi konteynerde kalıyoruz. İhtiyaçlarımızı da kendi imkânlarımız ile gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

PSİKOLOJİKMEN ÇOK KÖTÜYÜZ

Deprem korkusu ile gün boyu dışarıda oturduklarını söyleyen Halil Korkmaz; “Artçılar daha devam ediyor. Psikolojikmen çok kötüyüz. Ne gündüz, ne de gece evlerimize doğru düzgün girip çıkamıyoruz. Elimize çadır geçse kururduk. Özellikle geceleri çok korkuyoruz” şeklinde konuştu.

Konuştuğumuz vatandaş çoğunluğu ise evleri hasarsız olduğu tespit edilmesine rağmen duvarlarındaki çatlaklar sebebiyle ya da korktukları için evlerine dönmeyi istemiyor.(Urfa1HA)

urfa çağdaş şanlıurfa deprem vatandaş çadır
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı