Advert

Melik'ten hükümete önemli çağrı!

Depremin etkilediği 11 ilde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başlarken, tarım arazilerinin önemli bir kısmının yer aldığı bölgede, çiftçi ve üretimin geleceği de büyük tehlike altında.. Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik, tarım ve hayvancılığa karşılıksız destek verilmesi için hükümete çağrı yaptı.

Melik'ten hükümete önemli çağrı!
Melik'ten hükümete önemli çağrı! Admin
Advert

Deprem yüzünden  tarım sektöründe büyük zararlar oluştu.

Bitkisel üretim ve hayvancılık faaliyetlerinin yeniden başlayabilmesi için acilen üretimin korunması ve canlandırılması gerekiyor. Aksi takdirde üretim araçlarından mahrum kalan ya da bunları elinden çıkaran çiftçiler köylerini ve üretimi terk etmek zorunda kalacağından endişe ediliyor.

Bu konudaki endişelerini  sosyal  medya hesabında dile getiren  TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası   Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik, gıda krizinin yaşanmaması için hükümete şu çağrıyı yaptı:

''  Türkiye'nin bitkisel üretiminin yaklaşık % 20’ sini depremden etkilenen iller oluşturuyor. Tarımsal üretimin devamlılığı ve gıda krizinin yaşanmaması için depremzede çiftçilere ve hayvancılığa devletin uzun süreli ve karşılıksız  destek vermesi gerekir.''(Urfa1HA)

urfa çağdaş şanlıurfa zirat mühendisleri abdullah melik deprem önemli çağrı ekonomi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı