Advert

Baydilli, Emlakçılardan kiraların yükseltimemesini istedi

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İlçe Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu ile birlikte ilçedeki emlakçılarla bir araya geldi. Başkan Baydilli, deprem sonrası hasarlı evlerinden çıkmak zorunda olan vatandaşlar için emlakçılardan kiraların yükseltilmemesini istedi

Baydilli, Emlakçılardan kiraların yükseltimemesini istedi
Baydilli, Emlakçılardan kiraların yükseltimemesini istedi Admin
Advert

Asrın felaketi olarak adlandırılan iki büyük depremden Şanlıurfa da ciddi anlamda etkilenirken, birçok yapıda hasar oluştuğu için bazı vatandaşlar evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Vatandaşların barınma sorununu çözümüne katkı sağlamak için başlatılan "Evim Yuvam Olsun" projesi kapsamında Karaköprü İlçe Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçede faaliyet gösteren emlakçılarla toplantı gerçekleştirdi.

Karaköprü İlçe Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu ciddi bir felaket atlattıklarını ve bu felaketin getirdiği sıkıntıların çözümü için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti. “Evim Yuvam Olsun" projesinin depremzede vatandaşların barınma problemlerinin çözümünde ciddi katkısı olacağını belirten Kaymakam Kılınçoğlu, bu konuda emlakçıların ve ev sahiplerin hassasiyet göstermesini isterken, bu durumdan faydalanıp fahiş zamlar yapan ev sahipleri ve emlakçılara cezai yaptırım uygulanacağı konusunda uyarıda bulundu.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise deprem felaketinin ciddi hasarlar bıraktığını hatırlatarak bunun altından kalkmak için hep birlikte dayanışma içerisinde olunması gerektiğini kaydetti.

Başkan Baydilli, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve ciddi kayıplar vermemize neden olan depremin yaralarını sarmak, acıları hafifletmek için el birliğiyle çalışmamız gerekiyor. Bu afetin ardından evsiz kalan vatandaşlarımıza yardımcı olmak, barınma ihtiyacını çözmek için bir proje yürütülüyor. İlçemizde faaliyet gösteren değerli emlakçı esnafımızdan ricamız zaten sıkıntıda olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını hafifletip kiralarda artış yapmamalarıdır.

Bu deprem gösterdi ki her an hepimiz zor durumda kalabiliriz, evimizi kaybedebiliriz. Bu sıkıntılı günlerde birbirimize destek olup zor zamanları atlatalım. Biz de elimizden geldiğince afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için uğraş veriyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Kılınçoğlu ve Başkan Baydilli gösterdikleri hassasiyet için emlakçılara teşekkür ettiler.

urfa çağdaş karaköprü kira yüksek ücret
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı