Advert
Advert

Kılıçaslan: Depremden etkilenen çocuklar psikolojik destekle süreci kolay atlatabilir

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fethiye Kılıçaslan, deprem felaketini yaşayan çocukların bu dönemde psikolojik sorunlar yaşayabileceğini ancak doğru psikolojik destekle bu süreci rahatlıkla aşabileceğini söyledi.

Kılıçaslan: Depremden etkilenen çocuklar psikolojik destekle süreci kolay atlatabilir
Kılıçaslan: Depremden etkilenen çocuklar psikolojik destekle süreci kolay atlatabilir Admin
Advert

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrası özellikle bölgede depremi yaşayan çocuklarda bazı psikolojik sorunlar meydana gelebiliyor. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fethiye Kılıçaslan, yaptığı açıklamada büyük deprem felaketinin ardından bu depremi yaşayan çocuklarda ciddi psikolojik travmalar oluşabileceğine dikkat çekti.

Dr. Öğretim Üyesi Fethiye Kılıçaslan açıklamasında şunlara dikkat çekti:

“ Yaşadığımız büyük deprem felaketi doğrudan veya dolaylı olarak bireyleri ve toplumu etkilemiştir. Nitekim çocuklar da bu felaketten fiziksel ve ruhsal olarak olumsuz yönde etkilendi. Travma sonrası çocuklar tepkilerini davranışsal, fiziksel ve psikolojik olarak farklı yollarla ifade edebilmektedir.

Travmatik olay esnasında ve sonrasında verilen tepkiler normal tepkiler olarak kabul edilmekle beraber çocuklarda endişe, kaygı, karamsarlık, donukluk, çaresizlik, umutsuzluk, şok, korku, öfke, sinirlilik, üzüntü, düşünce ve dikkat dağınıklığı, unutkanlık, güvensizlik, yeme ve uyku bozuklukları gibi tepkiler söz konusudur. Bu belirtiler normalleşme sürecinin bir parçası olarak anormal olaya verilen normal tepkiler olarak kabul edilebilir. Temel barınma ve güvenlik ihtiyaçları karşılandıktan sonra bu dönemde yapılacak psikolojik destek çocuklarımızın bu zorlu süreci biraz daha kolay geçirmelerini sağlayabilir.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı olarak hem ayaktan hem de yatan, depremden etkilenmiş tüm çocuk ve gençlere hizmet vermekteyiz. Depremin ilk günlerinden itibaren özellikle hastanemizde yatan çocuklarımız ve ailelerine psikolojik destek olarak çeşitli hizmetler vermekteyiz. Tüm çocuklarımız ve aileleri ile bireysel görüşmeler yapmakta ve kişiye özel tedavi ve destek programı oluşturmaktayız.”

Dr.Öğretim Üyesi Kılıçarslan, yapılan hizmetleri gerçekleştirirken Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim görmekte olan ‘Leyla’dan Sonra’ öğrenci grubumuz da canla başla bizlere destek olmaktadır.

urfa çağdaş şanlıurfa deprem çocuk psikolojik etkileme destek rahatlama
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı