Advert
Advert

Ayhan'dan öğrencilere tatil tavsiyeleri

2022–2023 eğitim öğretim yılı yarıyılı sona erdi. Sömestr tatili başladı. Vali Salih Ayhan, Piyade Çavuş Mehmet Uyar İlköğretim Okulunda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

Ayhan'dan öğrencilere tatil tavsiyeleri
Ayhan'dan öğrencilere tatil tavsiyeleri Admin
Advert

Şanlıurfa’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde yaklaşık 750 bin öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı.

Akabe TOKİ'de bulunan Piyade Çavuş  Mehmet Uyar İlköğretim Okulunda karne dağıtımına katılan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sömestr tatili konusunda ailelere ve öğrencilere bazı önerilerde bulundu.

Tatilin sadece eğlenmek demek olmadığını vurgulayan Vali Ayhan, bol bol kitap okumalarını önedi.

Vali Ayhan, şunları kaydetti:

“  2022- 2023  Eğitim Öğretim yılının ilk yarıyılını kazasız belasız bugün bitiriyoruz. Çocuklarımız böyle doya doya eğlenecekleri bir 15 tatile gönderiyoruz. İnşallah onlarda bunların hakkını verecek.

Bu karne notları kabiliyetlerini ölçecek bir şey değildir. Sadece 3-4 aylık bir dönemde aldıkları bilgilerin küçük bir yansımasıdır. Bunun böyle görünmesini özellikle istiyoruz.

KARNEDE BİR EKSİKLİK VARSA, BU BİZLERİN DE EKSİKLİĞİDİR

Ailelerin böyle bakmalarını özellikle istiyoruz. Biz çocuklarımıza karne verdik. Toplumuzda bize karne verecek. Çocuklar da ailelerine karne verecek. Karnede eksiklik varsa bu sadece çocukların değil bizim ve ailelerin de eksikliğidir. Aileler ve velilerin de kendilerini gözden geçirmeleri gerekir.

Urfa, genç nüfus ve öğrenci sayısının çok yüksek olduğu bir şehir.  İstanbul’dan sonra en çok öğrencisi olan şehir.  750 bin üzerinde öğrenci, 30 binin üzerinde öğretmeni ve 3 binin üzerinde okulu olan bir şehirde eğitimi kazasız belasız, sağlıklı bir şekilde sürdürmenin büyük bir başarı olduğunu vurgulamak istiyorum.

Her zaman söylüyorum eksiğimiz  var, bunun farkındayız. İnşallah her gün bir öncekinden daha iyi olacağını söyleyebiliriz.”

urfa çağdaş şanlıurfa yarı yıl tatili sömestır tatili okul öğrenciler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı