Advert
Advert

Viranşehir Belediyesi, amacı dışında kullanılan alanlara müsaade etmiyor

Viranşehir Belediyesi, amacı dışında kullanılması planlanan ticari alanlara karşı harekete geçti. İnşaatına başlanan ve ticaret alanı olarak belirlenmesine rağmen buraları amacı dışında kullanmak isteyen firmalar, Viranşehir Belediyesi ekipleri tarafından uyarıldı.

Viranşehir Belediyesi,  amacı dışında kullanılan alanlara müsaade etmiyor
Viranşehir Belediyesi,  amacı dışında kullanılan alanlara müsaade etmiyor Admin
Advert

Kışla Mahallesi’nde yapılması planlanan ‘İpekyolu Ticaret Kompleksi’, Viranşehir Belediyesi tarafından İmar Planına göre Ticaret Alanı olarak belirlendi. Ancak yetkili firmanın, inşaatına başlanan bölgeye ‘Oto Alım Satım’ tabelaları yerleştirmesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Viranşehir Belediyesi’nin de zan altında bırakıldığı eleştirilerin ardından harekete geçen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, tabelaların kaldırılması için yetkili firmayı uyardı.

İnşaatın yapıldığı alana giderek denetlemede bulunan Viranşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Hıdır Çakar, yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada çıkan haberlerde, sanki Belediyemiz firmaya tolerans tanımış gibi bir izlenim yaratıldı. Asla öyle bir şey yoktur. İmar Planında burası ticaret alanıdır. Ticarette Plan Yönetmeliğine göre büro, ofis, sinema, alışveriş merkezi, restoran, mağaza vb. yapılabilir. Salih Başkanımızın talimatıyla müteahhit firma ile iletişime geçtim. Bu panoların kaldırılması için süre verdik kendilerine. İmar Planı neyse o yapılacak, bizler İmar Planının dışına çıkmıyoruz. Biz ne vatandaşları ne de müteahhitleri mağdur ediyoruz. Kesinlikle bir art niyet veya menfaat söz konusu değildir. Salih Başkanımızın imar konusunda hassasiyeti fazladır. Oto alım satım veya oto galerici adı altında herhangi bir ruhsat vermiyoruz. Konuyla ilgili planlar ve sözleşmeler elimizde, yapılan haberler maalesef Belediyemizi karalama amacındadır. Öyle bir şey asla yoktur, bunu zamanla göreceksiniz” dedi.

urfa çağdaş viranşehir alanlar ticaret alanı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı